U KARANTENI JOŠ DVIJE OSOBE Iz Italije pokušali stići u Dubrovnik

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: Grgo Jelavic/PIXSEL
Dvoje stranih državljana je smješteno u kantenu jer su krenuli prema Dubrovniku, a dolaze iz područja koje je žarište koronavirusa.

Kako Dubrovački dnevnik neslužbeno saznaje, dvije osobe su imale namjeru stići u Dubrovnik, prošle su hrvatsku granicu u Zaton Dolima, no na bosanskohercegovačkoj su vraćene zbog čega su ponovno stigli na teritorij Hrvatske. Nakon toga su pošli u Ploče te trajektom došli do Trpnja gdje ih je dočekala hrvatska policija koja ih je kasnije sprovela u karantenu u Župi dubrovačkoj.

Iz policije su nam potvrdili kako im je sanitarni inspektor izdao rješenje da su zdravi, ali zbog činjenice da su boravili u Italiji unazad 14 dana prebačeni su u karantenu kao mjera predostrožnosti. Riječ je o državljanima Rusije i Australije.

Županijski stožer civilne zaštite danas je izvijestio kako su u karanteni dvije osobe što je već poznato. Informacija o prvim karantenskim osobama objavljena je u javnost početkom tjedna, a riječ je o argentinskom i američkom državljaninu koji su u utorak sletjeli u Dubrovnik iz Rima.

Popularni Članci