PRIDRUŽIO IM SE I FLIKA! Policija dijelila darove vozačima koji nisu bili u prekršaju (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Mirela Zijadić/PortalOko
S ciljem povećanja razine sigurnosti cestovnog prometa na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske policija danas ima akciju pod nazivom ‘Četiri ubojice u prometu’.

- Kad govorimo o ‘Četiri ubojice u prometu’ tu imamo četiri prekrašaja zbog čega se najčešće događaju prometne nesreće. To su vožnja pod utjecajem alkohola, zbog nepropisne brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa i korištenje mobitela za vrijeme vožnje – kazao je za PortalOko Andrija Marget, policijski službenik za prometnu preventivu.

Vozači su ipak oprezniji u prometu nakon uvođenja rigoroznih kazni.

-Novčani kazni je manje u odnosu na prošlu godinu. Svijest građana se podigla na jednu veću razinu . Počeo se poštivat zakon-kazao je Marget.

U ovoj akciji sudjeluju i javne osobe. Danas na Boninovu, vozače skupa s policijom je zaustavljao i dubrovački glumac Branimir Vidić Flika.

-Ova je akcija hvalevrijedna. U svakom slučaju uvijek je dobrodošla, pogotovo za ove blagdane.  Dolazi Božić, dolazi Nova godina. Svi znamo da smo za te dane malo drugačiji i mislim da bi bilo hvalevrijedno da se pripazi na ove stvari na koje policija upozorava-kazao je Flika.

Vozači koju su bili zaustavljeni, a nisu bili u prekršaju su na poklon od policijskih službenika dobili miris za auto.

Od ove ‘četiri ubojice’ brzina i vožnja pod utjecajem alkohola su najčešći faktori zbog kojih dolazi do prometnih nesreća. 

Popularni Članci