RAVNATELJ LUČKE UPRAVE: 'Konzervatori su dali suglasnost za Peskariju, tek ćemo vidjeti hoće li se ovo realizirati'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Dobili smo odgovor Željka Dadića, ravnatelja Županijske lučke uprave koja upravlja Peskarijom

Ravnatelj Županijske lučke uprave Dubrovnik Željko Dadić potvrdio je za Dubrovački dnevnik da je rješenje rekonstrukcije Peskarije koje je jučer procurilo na društvenim mrežama jedino rješenje koje je pristiglo.

-To ne znači da će se ovo na kraju napraviti. Kako vidimo, postoje prijepori, nekome se sviđa, nekome ne. Dogovorit ćemo s Županijom i Gradom hoće li se ovo ostvariti ili će se ići u raspisivanje novog natječaja – kazao je Dadić za DD.

Investitor ovog projekta je tvrtka Mea Culpa, koja je dosadašnji koncesionar navedenog područja. Obzirom da je riječ o montažnom objektu, ne treba ishoditi građevinsku dozvolu, već samo suglasnost Konzervatorskog odjela. Dadić je istaknuo kako su konzervatori izdali suglasnost na ovo rješenje, no upada u oči da je projektant i nadzor ista osoba. Riječ je o Jelici Peković, čija je tvrtka Omega Engineering napravila projekt, a ona je ujedno i nadzor što je u najmanju ruku neobično.

th

Pitamo ga za futuristički projekt krova.

-Možda u 3D dizajnu izgleda pomalo futuristički, ali u stvarnosti gornji dio je jedro od tele (vrsta platna). Ponavljam, vidjet ćemo hoće li se ovo realizirati ili će se tražiti novo rješenje – kaže nam Dadić.

Trenutnom koncesionaru Mea Culpa za navedeno područje koncesija ističe iduće godine. Pitamo ravnatelja hoće li ovaj novi dodatak podići cijenu koncesijske naknade.

-Kada postojeći ugovor istekne, raspisat ćemo novi natječaj, vidjeti pristigle ponude, pa ćemo odlučiti o visini naknade – zaključuje ravnatelj Županijske lučke uprave.

Što se tiče visine investicije, Dadić nije znao reći kolika je.

-To trebate pitati privatnog investitora!

MM

h

VEZANE VIJESTI:

STAR WARS DIZAJN Hoće li Peskarija nakon uređenja ovako izgledati? (FOTO)

Popularni Članci