'SIMBOL SLOBODE I LJUBAVI' Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DNŽ
Polaganjem vijenaca kod Spomen križa na groblju Boninovo započelo je obilježavanje proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, a obilježavanje je nastavljeno kod Spomenika pobjedi na lokalitetu Vjetreni Mlin u Stupi u Dubrovačkom primorju.

Vijence su položili i svijeće zapalili župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima, gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima, predstavnici PU Dubrovačko-neretvanske, predstavnici Hrvatske ratne mornarice, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata i predstavnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Župan Nikola Dobroslavić uputio je čestitku povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja u kojoj je naglasio važnost ovog blagdana koji je simbol pobjede, ostvarene slobode i simbol ljubavi prema svojoj domovini. Kazao je kako dugujemo vječnu zahvalnost našim braniteljima, poginulim junacima, invalidima i logorašima bez čijih žrtava nikada ne bi postojala današnja slobodna, demokratska i europska Hrvatska.

Prigodnim obraćanjem na Vjetrenom Mlinu župan Nikola Dobroslavić izjavio je: "Klanjamo se žrtvi poginulih branitelja i zahvaljujemo obiteljima koji su te junake odgojili. Domovinski rat temelj je državnosti Republike Hrvatske, a akcija Oluja njegov najblistaviji dio."

Popularni Članci