ŠTO SE DOGAĐA NA DEBELOM BRIJEGU?! Crnogorci nam vraćaju talijanske i albanske državljane

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Robert Anic/PIXSELL
Crnogorske vlasti donijele su stroge preventivne mjere, koje uključuju zabranu putovanja u najpogođenije zemlje, kao i dolazak putnika iz tih zemalja. 

Kako doznajemo, tako se jutros na Karasovićima stvorila kolona od automobila talkijanskih i albanskih registracija koje crnogorske vlasti ne žele pustiti u zemlju zbog sigurnosti. Podsjetimo, Crnogorci su primili svoje državljane koji su jučer sletjeli na letu Vuelinga iz Rima u Dubrovnik. No, donijeli su stroga pravila o prijemu putnika iz ostlaih zemalja.

Inače, to su putnici koji su već prešli hrvatsku granicu te su shodno protokolu obrađeni te od njih ne prijeti zdravstvena ugroza. 

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske kazali su za Dubrovački dnevnik kako crnogorske vlasti imaju pravo selektivno procijeniti koga primiti u zemlju te su istaknuli kako su oni već pregledani prema naputcima Stožera za nacionalnu sigurnost, ali i kako će se daljnje postupanje izvršavati po istim upustvima, za koje znamo da se mijenjaju zapravo iz dana u dan.

Jedino pitanje zapravo ostaje kako će ljudi svojim kućama.

Recimo i da je u Crnoj Gori trenutno pod zdravstvenim nadzorom otprilike 400 putnika iz međunarodnog prometa a na korona virus testirano je ukupno 39 osoba i nema oboljelih.

Dubrovački dnevnik pitao je Stožer civilne zaštite hoće li se više vršiti postupanja prema ovim putnicima, te čemo objaviti njihov odgovor kad pristigne.

Popularni Članci