SUTRA ĆE ZAPLOVITI TRAJEKTOM OLIVER Bačić: "Otok je u srcu, živi se 365 dana u godini, a ne samo u kampanji!"

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Branko Bačić Facebook
Trajekt Oliver sutra kreće na svoje prvo putovanje na liniji Split - Hvar - Vela Luka – Ubli. 

Na njemu će zaploviti i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, koji je danas plovio na trajektu Hrvat prema Supetru, što ga je vratilo u godine kad je obnašao dužnost državnog tajnika zaduženog za more i predsjednika Nadzornog odbora Jadrolinije. 

Kako kaže, zlatne su to godine Jadrolinije, a u ta dva mandata stiglo je čak 13 brodova. 

Izgrađeni su Biokovo, Cres, Hrvat, Jadran, Juraj Dalmatinac, Marjan, Supetar, Sveti Krševan, a kupljeni Zadar, Korčula, Bol, Faros i Ilovik. Nabavljena su i dva katamarana: Karolina i Novalja.

"Obilazeći našu Hrvatsku, osjećam neizmjeran ponos zbog činjenice da se u lučku infrastrukturu nikad nije ulagalo kao u posljednjih osam godina! Renesansa na našoj obali znači ulaganja od čak 400 milijuna eura! U otoke smo u sedam godina uložili više od tri milijarde eura! Samo na godišnjoj razini nacionalna sredstva za otoke iznose 14,7 milijuna eura! Ova Vlada donijela je i posebnu otočku omotnicu-Integrirani teritorijalni program vrijedan 150 milijuna eura! Samo za otoke u našoj, 10. izbornoj jedinici osigurano je 36 milijuna eura u Splitsko-dalmatinskoj, to jest 28 milijuna u Dubrovačko-neretvanskoj županiji! Otok je u srcu, živi se 365 dana u godini, a ne samo u kampanji!", napisao je Bačić. 

Popularni Članci