SVEČANA SJEDNICA ŽK DUBROVNIK Oni su najbolji poduzetnici u 2019. godini, Dubrovačkom primorju posebno priznanje (FOTOGALERIJA)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Svečana sjednica gospodarskog vijeća Županijske komore Dubrovnik upriličena je danas u hotelu Sheraton u Župi dubrovačkoj. Tom je prilikom dodijeljena plaketa  Zlatna kuna 2019 (za velika društva) i priznanje Dubrovačka vidra 2019 (mali poduzetnici)  na temelju poslovnih rezultata iz prethodne godine.

Dobitnici priznanja Zlatna kuna su: u kategoriji za veliko trgovačko društvo su Hoteli Dubrovačka Rivijera d.d. ( nominirani: Dubrovački vrtovi sunca, Dubrovačka rivijera i Jadranski luksuzni hoteli) , u kategoriji za srednje trgovačko društvo Gulliver travel d.o.o. ( nominirani Elite travel d.o.o., Gulliver travel d.o.o., Nautika d.o.o.),  u kategoriji za malo trgovačko društvo je Platanus d.o.o. (nominirani  Heksogen d.o.o, Foks d.o.o. i Platanus d.o.o. ).

„Drugu godinu zaredom dobivamo Zlatnu kunu, što nam puno znači, posebno jer je  godina za nas bila vrlo izazovna,“ izjavio je  Tomislav Popović ispred Hotela Dubrovačka Rivijera.

„Ovo sam sa zadovoljstvom prihvatio jer je temeljeno na konkretnim pokazateljima, a ne na glasovima i nečijim simpatijama,“ kazao je Goran Hrnić pred Gullivera.

 „Velika je čast biti ovdje te primiti ovu nagradu. Platanus je osnovan još prije 20 godina kao mala obiteljska tvrtka, a danas je velika tvrtka koja preko sezone zapošljava preko sto radnika,“ izjavio je Toni Trojanović ispred Platanusa.

Dobitnici priznanja Dubrovačka vidra su Algebra d.o.o. iz Dubrovnika, Bipas sistem d.o.o. iz Metkovića, Cicrina d.o.o. s Lopuda, Konstruktor Hotina d.o.o. iz Blata, Reor d.o.o. iz Dubrovnika, Vinogradarstvo i vinarstvo Crvik d.o.o. iz Komaja. Đuro Brać ispred 'Cicrine' se obratio prisutnima.

„Mi mali poduzetnici se borimo 20-ak godina na tržištu s kojekakvim izazovima i problemima. Bilo je tu svega, ali nastojimo svakim danom biti što bolji,“ kazao je.

Posebno priznanje dodijeljeno je društvu Dubrovačko primorje d.o.o. za 40 godina postojanja, a preuzeo ga je predsjednik društva Pero Vićan.

„Svečana je atmosfera pa neću govoriti ono što sam mislio, ali moram kazati kako ste nam u povijesti uzeli 25 godina jer smo utemeljeni 1964. jedino ako se niste vodili činjenicom da ja ovu firmu vodim 40 godina. Valjda ćemo grešku ispraviti za jedno 30 godina kad budem išao u penziju pa ćemo govoriti o pravim datumima. Neću držati govore o teškim vremenima i 37 milijuna eura priznatih od strane državne komisije. O tome pripremamo knjigu koja će biti vrlo interesantna, i još dvije druge, od kojih će se jedna zvati Puna istina o Dubrovačkoj banci jer to što je ostalo na površini samo je dio istine,“ izjavio je Vićan spomenuvši kako oko projekta u Prapratnom imaju dobru suradnju s Gradom i Županijom.

Predsjednica ŽK Dubrovnik Nikolina Trojić kazala je nešto više o ekonomskim trendovima.

 „Iako su se početkom godine mogle čuti zloguke najave lošije sezone ,takvo se što nije obistinilo, no u turističkom sektoru se pokazala izazovnom posebno zbog nedostatka radne snage. Za očekivati je kako će iduća biti još intenzivnija. Očekuje se rast od oko tri posto, no predstoji nam ekonomski dinamično razdoblje,“ izjavila je.  

Potpredsjednik HGK Josip Zaher kazao je kako je DNŽ dobar primjer ostatku Hrvatske.

„Veseli me, a ujedno je to i jedina šansa, ako svi skupa radimo te pušemo u isti rog. Tek tad ćemo ostvariti sve što želimo, a to nam ide dosta teško. Imamo rast, ali još uvijek nedovoljan. No, nadam se kako će vaše zajedništvo doprinijeti ukupnom rastu na razini cijele Hrvatske. Na putu prema Dubrovniku možemo vidjeti kako iz mora niče Pelješki most koji će otvoriti nove vidike i bržu prometnu povezanost, a samim time sigurno i potporu produktivnosti i većeg broja turista te ostalih gospodarskih činitelja. Ova Županija je najuspješnija u RH u ugovaranju novca iz EU fondova. Što se tiče turizma, on u ovoj županiji ima tradiciju i glavni je izvor financija, zato je važno da bude održiv. Treba raditi i na jačanju drugih sektora, poput industrije, poljoprivrede i energetike,“ izjavio je.

Zamjenica župana Žaklina Marević je kazala kako su gospodarstvenici i poduzetnici oni koji nadograđuju imidž županije.

„Ove nagrade su dokaz brige naših društava o svim poduzetnicima i gospodarstvenicima,“ izjavila je.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Mato Franković.

„Turizam je osnovna gospodarska djelatnost, to se vidi i po ovim nagradama. To je nešto na čemu moramo raditi u budućnosti. Ne smijemo dopustiti da nam daljnja budućnost isključivo ovisi o turizmu, moramo se orijentirati na druge gospodarske subjekte . U idućih nekoliko mjeseci ćemo predstaviti program koji će omogućiti razvijanje i drugih gospodarskih subjekata,“ izjavio je.

Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli je u svom govoru kazao kako bi, po pitanju projekta u Kuparima, sljedeće godine investitori trebali krenuti u rušenje postojećih objekata,“ najavio je.

Popularni Članci