TJEDAN U RETROVIZORU Šetnica Nika i Meda Pucića dobiva svoju punu širinu, pronađeno rješenje za parkiranje na Pločama

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Gradska uprava je i u radnom tjednu iza nas ostvarila za svoje građane korisne projekte.

Šetnica N. i M. Pucića dobiva svoju punu širinu

Radovi na uređenju Šetnice Nika i Meda Pucića odlično napreduju i privodi se kraju posljednjih 90-ak metara proširenja, s čime će se završiti najzahtjevniji radovi na šetnici. Do sad je prošireno 140 metara šetnice, a nakon završetka radova nova širina bit će 2,40 metara uz dodatnih 20 centimetara za smještaj ograde. Kroz desetak dana kreće se i s montažom pješačke ograde na njezinom proširenom dijelu. Planirano je da se radovi proširenja te montaže ograde završe do 1. srpnja.

Također će se u narednim danima pristupiti izradi podloge šetnice od „Tricikla“ do Ville Elite. Potom slijede radovi brušenja podloge i ugradnje kamenih faša, te montaža rasvjetnih tijela i urbane opreme.

Prethodna faza radova obuhvatila je izvođenje 150 metara nedostajuće vodovodne mreže i postavljanje svih potrebnih elektroinstalacija, uključujući i kabele za novu javnu rasvjetu.

GK Ploče iza Grada dobiva garažu i parkiralište za 82 vozila

Grad Dubrovnik nastavlja s rješavanjem problematike parkiranja na gradskom području. U sklopu investicija u prometnu infrastrukturu, izrađeno je idejno rješenje za garažu s vanjskim parkiralištem za ukupno 82 vozila u Ulici Frana Supila.

Gradnja je planirana na mjestu postojećeg igrališta u naselju Zlatni potok, a zbog specifičnosti lokacije i terena, idejno rješenje predviđa građevinu s četiri razine s ukupno 63 garažna mjesta te otvoreno parkiralište na krovu objekta s 19 parkirališnih mjesta. Idejno rješenje predstavljeno je predsjedniku GK Ploče iza Grada Srđanu Obadu, nakon čega je uvažen prijedlog stanovnika da se u projekt uvrsti i dodatna krovna etaža na kojoj će se urediti dječje igralište.

TRI GODINE MANDATA Predstavljeni brojni značajni projekti

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković u povodu tri godine mandata u Hotelu Palace predstavio je najznačajnije realizirane projekte ove gradske uprave u tom razdoblju, ali i brojne investicije i aktivnosti koje su u tijeku. Među završenim kapitalnim projektima istaknuo je novu osnovnu školu na Montovjerni, pročistač pitke vode, studentski dom, Lazarete obnovljene EU sredstvima, energetske obnove škola Lapad, Ivana Gundulića, Marina Držića, novi vrtić Palčica II i ukupno 13 novih vrtićkih grupa, nove prostore Državnog arhiva, oborinsku odvodnju u Vukovarskoj ulici, ulaganje u sportske objekte poput novog nogometnog terena u Gospinom polju, kao i brojna obnovljena, ali i novoizgrađena dječja i druga igrališta. Među završenim projektima, kazao je također gradonačelnik Franković, važno mjesto zauzima i povijesno čišćenje te obnova stare dubrovačke kanalizacije, kao i završetak prve faze sanacije Grabovice.

Istaknuo je i kako je u posljednje tri godine za gradske projekte osigurano 269 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova, s ciljem da se do kraja mandata povuče oko milijardu kuna iz EU fondova. Među njima je i rekonstrukcija Lapadske obale za koju je osigurano 70 milijuna kuna.

''Bilo je važno dobro gospodariti javnim novcima i u ovim teškim trenutcima imati financijsku stabilnost koju Grad Dubrovnik sada ima. Grad nikoga nije ostavio sa strane, svima smo pomogli  u ovim teškim vremenima i dalje smo čvrsti i stabilni  i to ćemo ostat i u budućnosti, a jednini smo grad u Republici Hrvatskoj koji je izvodio preko 70 milijuna kuna za pomoć malim ljudima i gospodarstvenicima, kao i za pomoć svim društvima u vlasništvu Grada Dubrovnika'', kazao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković zaključujući predstavljanje rada ove gradske uprave u posljednje tri godine.

Grad je tim povodom izdao i brošuru.

Popularni Članci