PRESSICA NA AERODROMU 'Za ovu godinu otkazao Qatar Airways, očekuje se smanjenje sezonskih radnika...' (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Konferencija za novinare o postojećem stanju oko koronavirusa, odnosno utjecaja koji ima na promet putnika, zrakoplova, ali i poslovanje Zračne luke Dubrovnik održava se u prostorijama aerodroma. 

Direktor ZL Dubrovnik Frano Luetić rekao je kako je jučer bio buran dan s obzirom na let iz Rima. Rekao je kako se više ne očekuju takve situacije od jučer, dakle da avion iz Rima sleti u Dubrovnik iako rimska Zračna luka radi. Rekao je kako će se najvjerojatnije otkazati letovi Vuelinga, uključivo s ovim koji bi u subotu trebao iz Rima sletjeti u Dubrovnik. 

- Imali smo posebnu pripremu za prihvat tog leta od jučer. Bilo je svega 43 putnika, većina drugih je let otkazala zbog najave karantene. Naši državljani su obrađeni od strane granične policije i sanitarne inspekcije, zadržani su u izolaciji sedam dana. Putnici iZ Crne Gore i BiH su prepraćeni do granice prema Crnoj Gori, putnici iz Meksika su vraćeni prema Rimu. - rekao je Luetić.

- Pratimo promet zrakoplova prema našoj ZL. U ožujku se počeo smanjivati promet. u prvih deset dana smo imali 17 posto manje prometa putnika, a imamo i prilično otkaza za četvrti mjesec. Otkazala je Transavia za Pariz, otkaze imamo za Beč, Prag.. A skroz je odgođen let za Katar od Qatar Airwaysa što nam je velika šteta. - dodao je Luetić. 

Kazao je da se očekuju gubici, ali i kako vjeruje da će ZL Dubrovnik uspjeti prebroditi sve teškoće, dodajući i kako se ovaj problem ne tiče samo ZL Dubrovnik.

- Mi ćemo morati sukladno smanjenju prometa i rezati troškove. Rashode ćemo morati svesti na normalan nivo. Znači to i smanjenje sezonskih radnika. Ove godine smo pronašli radnike izvan DNŽ, koji bi došli raditi, ali dogodilo se ovo nažalost. Morat ćemo raditi restrikcije. - kazao je Luetić, dodavši da mu je teško reći koliko će se manje sezonskih radnika zaposliti, objasnivši da će

Što se tiče zatvaranja granica, Luetić je kazao kako to nije dobro rješenje, ali kako je zdravlje na prvom mjestu. 

 V.Salvia/I.Butjer

 

Popularni Članci