STAVILI IH U ISTI RANG S UHLJEBIMA Vatrogascima s Mljeta smanjuju plaću

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: JVP Mljet
Po preporuci tamošnjeg Općinskog vijeća, svi će dobiti za 30 posto niže plaće pa tako i vatrogasci.

Index je danas objavio kako je takva odluka vatrogasce šokirala jer su jedina služba otoka koja dežura 24 sata dnevno, obavljaju dužnosti koje im naloži Stožer otoka Mljeta kao i poslove koji su u nadležnosti MUP-a jer na otoku nema policije, a isto tako obavljaju i pogrebne usluge jer na otoku nema pogrebnog poduzeća. Jutros su obavili i hitni medicinski prijevoz ozlijeđene osobe u Dubrovnik pa se s pravom pitaju: Kako to da nisu izuzeti iz ove odluke s obzirom na to da su na prvoj liniji borbe s epidemijom?

Općinsko vijeće donijelo je prije tri dana "obaveznu preporuku o smanjenju plaća" za 30 posto u svim trgovačkim društvima i ustanovama u 100-postotnom vlasništvu Općine Mljet, a vatrogasci nisu izuzeti iz te odluke. Index podsjeća kako je niz lokalnih uprava donijelo odluke o smanjenju plaća (primjerice Umag i Konavle), no oni su iz svojih odluka izuzeli one koji se nalaze na prvoj liniji, konkretno vatrogasce i djelatnike Domova za starije osobe.

Ako im zaista bude smanjena plaća, vatrogasci s Mljeta prijete kako će obavljati samo one dužnosti koje su propisane Zakonom o vatrogastvu.

Popularni Članci