SVEČANO OTVOREN DUBROVNIK DUD BOWL! Sudjeluje preko 90 djece, stigla i Tatjana Dragović sa sinom (FOTO/VIDEO)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Svečano otvorenje teniskog turnira Dubrovnik Dud Bowl upriličeno je večeras na terenima Tenis centra Dubrovnik u Gospinom polju. 

'Izuzetno smo ponosni na činjenicu kako smo okupili preko 90 djece iz različitih dijelova svijeta. Ugostili smo 46 zemalja svijeta, od Tajlanda i Filipina, preko Bugarske, do susjednih zemalja, a najbrojnija su djeca iz Tenis kluba Ragusa, zbog koje je ovaj turnir i organiziran. Točnije, kako bi u svom dvorištu vidjeli kako djeca iz cijelog svijeta igraju i kako bi mogli odmjeriti snage s njima. Posebna draž je što smo ugostili i 30 državnih prvaka. Uz jednu masovnost, postigli smo okupljanje djece koja su ostvarila najbolje rezultate,' kazao je za Dubrovački dnevnik Pasko Barović, direktor Dubrovnik Dud Bowl turnira. 

I ove godine očekuje se dolazak bivšeg tenisača Gorana Ivaniševića, a u Dubrovniku će zaigrati njegov sin koji je također sudjelovao na otvaranju turnira, a kojeg je budno pratila njegova majka Tatjana Dragović. 

'Ivanišević će doći zbog posebne prigode, a ta je što njegov sin, Emanuel Ivanišević, nastupa na ovom turniru i upravo sada odigrava svoj završni meč,' kazao je Barović. 

Govoreći o porukama koje događaj širi, direktor Dubrovnik Dud Bowl turnira naglašava kako je cilj druženje, ali i učenje. 

'Ideja je da tenis nije samo sport, nego je to i druženje, odrastanje, kao i idealna prilika za naučiti kako dobivati, ali i gubiti. To je jedan prelijep sport u kojem je ipak najbitnije sudjelovati,' poručio je Barović. 

Podsjetimo, Tenis centar Dubrovnik pokrenuo je 2014. međunarodni turnir za djecu Dubrovnik DUD Bowl, a od 2015. turnir se organizira se u dvije kategorije - do 11 i do 13 godina. Igra se po round-robin sistemu pa su svakom igraču omogućena minimalno četiri meča jer je u djetetovim sportskim razvojnim godinama najvažnije odigrati što veći broj mečeva. Pobjednici Turnira bogato su nagrađeni - sponzorstvom svjetski poznate tvrtke Wilson u obliku godišnjeg ugovora za tenisku opremu i besplatnim kampom s Goranom Ivaniševićem. Uz to, djeci i njihovim roditeljima organizira se i popratni zabavni program.

Turnir će se održavati od 26. lipnja do 1. srpnja, a dio atmosfere s otvaranja pogledajte u fotogaleriji  i videu. 

Popularni Članci