SVEČANOST U GOSPINOM POLJU, STIGAO I IVANIŠEVIĆ: 'Sve je počelo kao šala, a danas je to ozbiljan turnir!' (FOTOGALERIJA)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Svečanost dodjele medalja i pehara najboljima na ovogodišnjem međunarodnom teniskom DUD Bowl turniru do 13 godina održana je večeras na terenima Tenis centra Dubrovnik. Pobjednici turnira su Tobias Wallin iz Švedske i Aleksandra Simeva iz Makedonije, a dodjeli je, između ostalih, sudjelovao i proslavljeni tenisač Goran Ivanišević koji je ujedno i partner turnira.

„Svake godine sve više i više mladih i djece, ne samo iz Hrvatske, nego iz svih krajeva Europe i svijeta, sudjeluje u ovom turniru. To je turnir za djecu do 11 i do 13 godina. Pasko i cijela ekipa su napravili jedan nevjerojatan posao. Sve je počelo kao šala, a danas je to ozbiljan, internacionalni turnir, uz kamp i cijela ta priča funkcionira fenomenalno,“ kazao je Ivanišević za Dubrovački dnevnik.

Ove godine je sudjelovao i Ivaniševićev sin Emanuel.

„Još je on mali, ima 10 godina. Tu sam da mu pomognem u svemu što on odluči i da mu budem podrška. Vidjet ćemo. Dug je to put, težak je to put, ali ima mene da mu pomognem i da ga savjetujem,“ odgovorio je Ivanišević na pitanje hoće li sin očevim stopama.

Direktor turnira Pasko Barović zahvalio se Gradu Dubrovniku na podršci, Ivaniševiću, sponzorima i svim sudionicima turnira.

„Uvijek pokušavamo napraviti najbolje i dati sve od sebe,“ kazao je Barović.



Inače, u samo četiri godine na turniru je sudjelovalo više od 200 tenisača i tenisačica iz 46 različitih država svijeta s pet kontinenata. Odmah po završetku turnira, od 20. do 24. rujna, održat će se i Ljetni kamp u kojem je mentor malim tenisačima Ivanišević.


Kako je danas bilo u Gospinom polju pogledajte u fotogaleriji.

Popularni Članci