Utakmica odgođena do daljnjega

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: fussballtempel.net
Prolom oblaka uništio je travnjak na Poljudu, te je utakmica koja se trebala igrati od 18 sati odgođena. Službeno za ponedjeljak u 18 sati, ali moguće je da će se igrati u utorak ili srijedu.

Veliko razočaranje na Poljudu, za čak 25 tisuća gledatelja koji su iščekivali sraz naša dva najveća suparnika. Nedjeljni derbi je odgođen zbog ogromne količine vode na poljudskom travnjaku uslijed proloma oblaka i igrat će se u srijedu.

Kada je službeni spiker objavio da se utakmica neće igrati, navijači na tribinama su tu informaciju popratili zvižducima, te paljenjem baklji. Igrači Hajduka izašli su na travnjak kako bi pozdravili publiku, a dinamovci su održali kraći trening u dvorani. I zatim otputovali za Zagreb.
Odluka o odgodi derbija pala je nekoliko minuta nakon 18 sati, nakon sastanka kapetana Oremuša i Šimunića sa sucem Bebekom. Istina, na putu od travnjaka do svlačionica rodila se ideja odgodi na sat vremena, ali vrlo brzo šetnja po natopljenom travnjaku razbila je sve iluzije da bi na Poljudu moglo biti nogometa.

Kapetan Hajduka Mirko Oremuš je kazao:
- Lokve su stvarno velike, lopta čak ni ne odskače. Opasno je, mogao bi se netko od igrača ozlijediti. Bolje da se ne igra.

Na terenu su bila šestorica radnika, koji su kopali rupe i pokušavali pripremiti travnjak za igru, ali količina vode bila je prevelika.
- Preko 60 posto travnjaka prekriveno je vodom, igrati je nemoguće - kazao je Dinamov direktor stadiona, inače stručnjak za travnjake Miljenko Sakoman.

Inače, prolom oblaka nad Splitom počeo je dva sata prije derbija, a na Poljudu je travnjak potpuno u vodi. Isti slučaj dogodio se i u prosincu 2005. godine, kada je zbog kiše odgođena utakmica. Igrana je u veljači 2006. i Dinamo je slavio 1:0 pogotkom Luke Modrića. Plave je tada vodio Josip Kuže.

- Ovo je viša sila, ovi uvjeti nisu nogometni. Prevelika je ovo utakmica i možete si misliti na što bi sličila na ovakvom travnjaku - kazao je Dinamov sportski direktor Zoran Mamić.

Iako pravila nalažu da se utakmica odgodi za 24 sata, ovaj put to nije bilo moguće. Povjerenik HNS-a za sigurnost Zoran Cvrk pojasnio je kako je riječ o utakmici visokoga rizika i da ona mora biti prijavljena policiji 48 sati prije njezina početka.

U Splitu je bilo i 400-tinjak Bad Blue Boysa.

Izvor: vecernji.hr

Popularni Članci