'AKCIJA GLADIUS 3' USKOK podigao optužnicu protiv šestoro Dubrovčana zbog zločinačkog udruživanja

Autor: dubrovackidnevnik.hr
USKOK je priopćio kako je podigao optužnicu protiv šestoro Dubrovčana, petero muškaraca i jedne žene, uhvaćenih u međunarodnoj akciji suzbijanja trgovine drogama, koju je inicirala i provela dubrovačka policija, kodnog naziva GLADIUS 3. 

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Splitu podigao optužnicu protiv šestero hrvatskih državljana D. K. (1973.), I. Š. (1969.), A. D. (1979.), A. D. (1976.), A. P. (1972.), A. P. (1977.) zbog počinjenja kaznenih djela zločinačkog udruživanja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja. 

Optužnicom se prvookrivljeniku stavlja na teret da je, od veljače 2015. do 21. svibnja 2015., u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, organizirao zločinačko udruženje u koje je  povezao ostale okrivljenike radi nabave većih količina kokaina i amfetamina u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini te krijumčarenja i prodaje droge u Hrvatskoj.

Sukladno prethodnom dogovoru, drogu su u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini nabavljali prvookrivljenik i drugookrivljenik, a u Hrvatsku su je krijumčarili trećeokrivljenik i četvrtookrivljenik te su je potom skrivali u stanu petookrivljenika i na brodu u vlasništvu prvookrivljenika gdje su je pripremali za daljnju prodaju. Drogu su kupcima i konzumentima prodavali prvookrivljenik i, sukladno njegovim uputama, drugookrivljenik, trećeookrivljenik i šestookrivljenica koji su novac od prodaje droge predavali prvookrivljeniku. 

Većina okrivljenika uhićena je u Dubrovniku 21. svibnja 2015. tijekom međunarodne akcije koju je inicirala i provela Policijska uprava dubrovačko - neretvanska u suradnji s USKOK-om. Bio je to nastavak prethodnih akcija GLADIUS s ciljem suzbijanja neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. 

UHIĆENJA DILERA U DUBROVNIKU U akciji Gladius 3 uhićeno sedam osoba, u BiH 17

Popularni Članci