Croatia Airlines i danas otkazuje letove

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Domaća aviokompanija Croatia Airlines i danas otkazuje letove. Otkazani su jutarnji letovi Zagreb - Beč - Zagreb, Pula - Zagreb i Sarajevo - Zagreb. Ukupno 25 posto kabinskog osoblja iznenada je otišlo na bolovanje, a jučer je više od 300 putnika ostalo prizemljeno umjesto da su odletjeli na svoja odredišta.

Croatia Airlines ispričala se svim putnicima, te im pokušava pomoći da stignu na svoja odredišta spajanjem i preusmjeravanjem letova te najmom zrakoplova s posadom, iako to stvara velike troškove kompaniji koja je ionako u problemima.

Svim putnicima koji su kupili karte za današnje letove, ali i za one u sljedećih nekoliko dana Croatia Airlines preporučuje da se za detaljnije informacije o izmijenjenom redu letenja obrate Kontakt centru Croatia Airlinesa na brojeve telefona 062 - 500 505 i 6676 555. Sve izmjene u planiranom prometu objavljivat će se i na službenim internetskim stranicama www.croatiaairlines.hr

U Upravi vjeruju da je masovni odlazak stjuardesa i stjuarda na bolovanje reakcija Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova na uvjete poslodavca u vezi s potpisivanjem novoga kolektivnog ugovora i program restrukturiranja kompanije. Na te uvjete, koji uključuju smanjenja broja zaposlenih, rezanje prava, ukidanje slobodnih dana i godišnjih odmora tijekom ljeta - sindikat ne pristaje. Predsjednica sindikata Suzana Artuković Vuksan u razgovoru za Media servis rekla je da ovdje nije riječ o štrajku i da ne zna zašto su kolege na bolovanju. Najavila je pak akcije sindikata u vezi s kolektivnim ugovorima.

Croatia Airlines je prošle godine bila u minusu 487 milijuna kuna, a u prvom tromjesečju ove godine već je nakupila više od 90 milijuna kuna gubitka. Država je nedavno dokapitalizirala kompaniju, no po europskim direktivama to se smatra subvencijom, koja je zabranjena, pa će Croatia morati vratiti polovicu od dobivene svote, nešto više od 500 milijuna kuna. To će za posljedicu imati prizemljenje jednog zrakoplova i ukidanje 10 posto linija.

Izvor: Media Servis

Popularni Članci