AUTOBUSI NA DUBROVAČKIM ULICAMA 'Leasing kuće žele ugroziti egzistenciju preko 4000 obitelji!' (FOTO/VIDEO)

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: V.S.
Veliki broj autobusa prodefilirao je danas Dubrovnikom. Radi se tu o mirnom prosvjedu kojom autobuseri ukazuju na nepovoljne uvjete leasing kuća.

Tako je u 11.55 sati iz gruške luke i s dubrovvačkog mosta krenulo pedesetak autobusa, minibusa, kombija...

Predsjednica Udruge autobusera 'Ragusa bus' Vesna Lukić kazala je kako ova sudbina neće mimoići niti mnoge druge tvrtke.

- Okupili smo se danas u mnogim gradovima diljem Lijepe naše kako bismo ukazali na  probleme koji su nas zatekli prve, ali nažalost neće mimoići niti mnoge druge tvrtke. Prosvjedi su u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru, Šibeniku, Puli i Dubrovniku. - rekla je ona.

- Simbolički smo odlučili da to bude 5 do 12, kako bismo probudili sve odgovorne i kako  bismo im skrenuli pozornost da je zadnji trenutak za odlučnije djelovanje. Naime, dogodilo se ono na što upozoravamo posljednjih mjesec dana, leasing kuće  krenule su s aktiviranjem zadužnica i sada nas očekuje samo spirala negativnih događanja, koji vode do likvidacije naših tvrtki. Nažalost, HANFA je svojom preporukom prema leasing kućama odlučila samim leasing kućama prepustiti našu sudbinu. I mada bi malo tko očekivao da će  leasing kuće imati interesa oduzeti preko 750 vozila diljem Hrvatske, a time ugroziti egzistenciju preko 4000 obitelji, oni su krenuli upravo tim putem. - navela je Lukić.

Ističe da sve kreditne linije koje su najavljene kao pomoć  tvrtkama oko likvidnosti,za sada još nisu profunkcionirale. 

- Sve ide presporo i još nitko od naših kolega nije potpisao niti jedan ugovor, što znači da nismo uspjeli riješiti niti druge naše obaveze. Nažalost, jako dobre mjere koje je naša vlada donijela za spas radih mjesta, u našem slučaju neće biti dovoljne. Mi najbolje znamo kolika je vrijednost dobrog i kvalitetnog radnika i zato unatoč svim poteškoćama nismo otpustili svoje djelatnike. Činjenica je da ukoliko ne  bude naših tvrtki, neće biti posla, kako za nas, tako niti za naše djelatnike. U našem slučaju, svima poznati slogan ostat će upamćen u nešto izmijenjenom obliku - ostani doma i ostat ćeš bez doma. - izjavila je Lukić.

Pojasnila je što se točno traži.

- CIlj je postići dogovor države sa leasing kućama u smislu zamrzavanja glavnice i kamata na  minimalno godinu dana. Osigurati Europska sredstva pomoći, kao i žurno odobravanje sredstava za likvidnost  te produljenje mjera za spas radnih mjesta za minimalno 3 mjeseca. - kazala je ona.

Popularni Članci