Barač uzvratio Potrebici: HDZ je oteo Grad i baš zato birajte kandidata koji razumije i poštuje načela pravne države

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: A.Č.
Predsjednik GO SDP Dubrovnik Jadran Barač danas je na konferenciji za medije, na kojoj je s kolegama iz stranke podržao Zorana Milanovića kao predsjedničkog kandidata, kritizirao gradsku upravu da pogoduje građevinskom lobiju. Potpredsjednik GO HDZ-a Dubrovnik Marko Potrebica pozvao je nakon toga Barača da "zadrži dostojanstvo i ne pokušava zadnji dan lažima i klevetama ušićarit glasove". Kao odgovor na to, Barač je Potrebici uputio priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

"Gospodine Potrebica, je li kleveta reći da je Gradska uprava angažirala za pravnog zastupnika jednog od investitora gradilišta zbog kojeg se urušila Ulica bana Josipa Jelačića?

Je li istina da je uži član Vaše obitelji uprihodio nekoliko stotina tisuća eura od prodaje zemljišta također jednom od investitora toga gradilišta?

Je li istina da je Grad Dubrovnik dao sve suglasnosti za građevinsku dozvolu tom ogromnom zdanju unatoč neadekvatnim pristupnim cestama?

Zaključno, kakva se poruka šalje građanima?  Poruka kako je Grad otet od strane HDZ-a i da za pojedince ne postoje zakon i država. 

Baš zato pozivamo građane da biraju našeg kandidata koji razumije i poštuje načela pravne države", poručio je predsjednik dubrovačkog SDP-a Jadran Barač.

Podsjetimo, Potrebica je kazao kako "građani Dubrovnika neće dati glas političkim opcijama koje grubo kleveću".

"Dubrovačkoj javnosti je vrlo dobro poznato da gradonačelnik Franković i ova gradska uprava ili Gradsko vijeće ne pogoduju nekim građevinskim lobijima. To smo pokazali činjenicom kako nikada nikakav akt nismo donijeli u tome smijeru, a po pitanju Ulice bana Jelačića, gradonačelnik je podigao odgovarajuće kaznene prijave, prijavio što je trebalo građevinskoj inspekciji, a cesta je danas puštena u promet. Podsjetit ću kako je SDP sudjelovao u vlasti 2014. godine kad su donijeli GUP, kad su ga mogli mijenjati i spriječiti devastacije u prostoru koje se danas pripisuju našoj gradskoj administraciji, a mi s time nemamo veze," izjavio je Potrebica na konferenciji HDZ-a. 

Potrebica odgovorio Baraču: Jesu izbori, ali zadržite dostojanstvo!

SDP pozvao birače da podrže Milanovića: HDZ je prijenosnik bolesti korupcije, u nedjelju birajte progresivnu i normalnu Hrvatsku

Popularni Članci