'BILO JE ONLINE, ALI OBITELJ JE BILA UZ MENE' Šime Zupčić obranio doktorat iz područja komunikologije

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Šime Zupčić, društvene mreže
Vjeroučitelj u Biskupijskoj klasičnoj gimnaziji, tajnik Katehetskog ureda Dubrovačke biskupije i vanjski suradnik na Odjelu za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku Šime Zupčić danas je obranio svoju doktorsku disertaciju te tako stekao zvanje doktora znanosti iz područja komunikologije na doktorskom studiju 'Informacijske i komunikacijske znanosti' na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 

Njegova doktorska disertacija pod naslovom „Komunikacijski obrasci u svjetlu medijske etike u dokumentima Katoličke Crkve" proučavala je medijsku etiku uopće i teološku medijsku etiku u crkvenim dokumentima te njihov odnos i međusobni doprinos.

"Zaključak bi bio taj kako među tim dvjema etikama nema većih odstupanja i kako su komplementarne. Također, provedeno je istraživanje među novinarima Hrvatskog društva katoličkih novinara te je ispitano njihovo poznavanje etike," kazao je Zupčić za Dubrovački dnevnik.

Njegovom doktorskom disertacijom po prvi put u Hrvatskoj su sustavno analizirani crkveni dokumenti o medijima tj. sa stajališta medijske etike.

Obrana disertacije održana je online zbog specifičnih uvjeta uslijed epidemije Covida-19.

"Vjerojatno je ovaj način obrane bio manje stresan jer sam sjedao pred kompjutorom, a Povjerenstvo se nalazilo negdje drugdje i bili su online. Žao mi je što to nije bilo u Zagrebu, bilo bi puno svečanije, no sretan sam što je samnom sve vrijeme bila moja obitelj i to mi je puno značilo," kazao je Zupčić te zahvalio svom mentoru, profesoru Danijelu Labašu i Povjerenstvu, ali i svojoj obitelji te roditeljima na podršci.

Dubrovački dnevnik se pridružuje čestitkama na velikom uspjehu! 

Popularni Članci