BRITANCI STIŽU U DUBROVNIK?! Agencije bilježe ogroman porast rezervacija, Hrvatsku smjestili među zemlje niskog rizika

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavić/PIXSELL
Putničke agencije izvijestile su o svom najvećem prometu koji je ostvaren danas, a što je vjerojatno posljedica činjenice kako dolazi do popuštanja mjera u Velikoj Britaniji  te se Britanci mogu vratiti s odmora u drugim destinacijama bez 14-dnevne karantene, što je dosad bio slučaj, piše MailOnline.

Također, ukidaju se i apeli da se putuje samo u slučajnu nužnosti nego će se odredišta podijeliti na ona niskog ili srednjeg rizika putovanja te će koristiti putno osiguranje.

MailOnline piše kako se srušila web stranica Eurotinnel jer previše ljudi pokušava rezervirati putovanje, spain-holiday.com kako je subotnje jutro bilo rekordno, a vodeći britanski turoperator TUI izvijestio je o porastu rezervacija od 50 posto u odnosu na prošli tjedan.

Također, turoperatori su jučer nudili rekordne popuste do 70 posto za putovanja u Francusku, Španjolsku, Italiju i Grčku. Promjene će također omogućiti stranim turistima da posjete Veliku Britaniju, a to će potaknuti ojačani ugostiteljski sektor.

Prema sustavu semafora, koji su izradili Zajednički centar za biološku sigurnost i javno zdravstvo Engleske i koji bi trebao biti uspostavljen do 6. srpnja, zemlje će se ocjenjivati ​​zelenom, žutom ili crvenom na temelju razine infekcije koronavirusom, pouzdanosti službenih podataka i povjerenja u sustav.

Automatski zahtjev za karantenu od 14 dana ostat će samo za zemlje s crvenom ocjenom kao što su SAD i Brazil. Putovanje između "zelenih" i "žutih" zemalja bit će bez karantene, ali putnici će morati ispuniti "obrazac lokatora" da bi pratili svoja kretanja.

Očekuje se da će „zelene“ zemlje uključivati ​​Austriju, Hrvatsku, Grčku i Njemačku, dok zemlje „žuto“ uključuju Francusku, Italiju, Portugal, Švicarsku i Španjolsku. Nada se da će se tijekom sljedećih tjedana biti postignut dogovor s Australijom i Novim Zelandom koji će ih dodati na popis "zelenih" zemalja.

Ovo je svakako odlična vijest i za dubrovački turizam s obzirom na to kako su Britanci naši najbrojniji gosti, ali i činjenicu kako je Hrvatska smještena među zemlje niskog rizika od zaraze.

Popularni Članci