Brojni Dubrovčani sudjelovali na predstavljanju knjige 'Vidim te' tate Slavena (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Iva Dedo
U Saloči od zrcala predstavljena je knjiga 'Vidim te' autora Slavena Vujića ili kako ga javnost popularno naziva - tate Slavena. U njoj on pripovijeda svoj put spoznaje i odricanja od vlastite ugode kako bi svom sinu Vitu stvorio mogućnost kvalitetnijeg života.

Posrijedi je, naime, intimna ispovijest roditelja djeteta kojemu je dijagnosticiran senzorni poremećaj iz spektra autizma. 

Suočavanje s Vitovom bolešću nagnalo ga je da napusti svoj stari život, posao i ambicije, te krene u novu pustolovinu osnivanja Udruge Grada anđela te pronalaska mjesta u kojem će djeci s teškoćama u razvoju biti dana prilika za život u punini. Takvo utočište našao je u dvorcu Dioš kod Daruvara te je pedeset posto od prodaje knjige namijenjeno upravo njegovoj obnovi. Isprva, priznaje oklijevao se upustiti u ovu avanturu, strah je bio konstanta, "ali onda je progovorio Bog". Udruga za sada broji stotinjak članova, u njoj međutim ne djeluje niti jedan službeni rehabilitator, odnosno terapeut, već  sve isključivo leži na plećima volontera.
Više uskoro u razgovoru kojega je Tata Slaven upriličio za Dubrovački dnevnik. Tko je sve uživao u predstavljanju pogledajte u fotogaleriji.  

Popularni Članci