PETERO 'SRĐEVACA NA LISTI 'MOŽEMO' Danas su na Brsaljama poručili da je vrijeme da u Sabor uđe jedan fajter iz Grada

Autor: Vedran Salvia
Čak petero Dubrovčana naći će se na listi za parlamentarne izbore platforme Možemo.

Oni su na drugom mjestu Đuro Capor, na petom mjestu Igor Miošić, na sedmom mjestu Petra Marčinko, na devetom mjestu Svjetlana Jelavić te Igor Legaz koji je jedaneasti na listi. Oni su predstavljeni danas na Brsaljama

Platformu Možemo čine Nova ljevica - Radnička fronta - ORaH - Zagreb je naš! - Za grad.  Lider platforme Možemo Tomislav Tomašević danas je na Brsaljama kazao kako sa "srđevcima"surađuje više od deset godina te da su oni dokaz kako se upornost isplati. Otkrio je kako je prva na listi kulturna radnica iz Splita Tamara Visković.

- Mi ćemo se boriti u Saboru protiv štetnih zakona, ali nama je nužna i zelena reindustrijalizacija. Vidjeli smo što se događa kad ostanemo bez turizma, a bit će i više takvih kriza. Također, i Zagreb može puno naučiti od Dubrovnika, a Dubrovnik od Zagreba. Želimo dobre prakse prebacivati tu iz grada u grad. - rekao je Tomašević.

Đuro Capor je naveo kako se s Tomaševićem prvi put susreo prije 12 godina, dodajući da je to bilo "kad je donesen zakon o golf igralištima, inače najsramotniji u povijesti". Kasnije je donesen "zakon o strateškim investicijama i sve loše odredbe su prepisane".

- Mi se suprotstavljamo takvim planovima, suprotstavili smo se i HE Ombla i Belvederu, oko uzurpacije javnog dobra i javnog puta. Dokazi su to da ćemo se boriti za prava lokalne zajednice. - izjavio je on.

Svjetlana Jelavić je kazala kako je prostor u kojem živimo nacionalno dobro, a kvalitetno planiranje osnovni preduvjet zaštite i kvalitete. Dodala je kako u Dubrovniku nema plana u povijesnoj jezgri, a istaknula je i pitanje GUP-a. Stoga, navela je ona, kako se ova platforma posebno brine o tim pitanja.

Petra Marčinko je kazala kako će se ulaskom u Sabor lakše moći djelovati u zagovaranju prava razvoja civilnog društva i razvoja participacije i direktne demokracije.

- Podsjećat ćemo državu da je njezina uloga zaštiti civilno društvo na korist lokalne i nacionalne zajednice. - dodala je Marčinko.

Igor Legaz je naveo da je vrijeme da u "Sabor uđe jedan zastupnik fajter".

- Vrijeme je za donošenje zakona o pomorskom dobru koji se crta sedam godina, ali nikako da se docrta. Fajter mora ući u sabor kako bi se borio protiv saveznika države, gradova i županija, a to su hotelijeri. Zakon je takav da pomaže one koji rade protiv građana, a važno je da se to promijeni. - govori Legaz.

Miošić je pak ponovio riječi Legaza kako je vrijeme da u Sabor uđe fajter, zaključivši da problemi na lokalnoj razini generiraju nacionalne probleme te da je vrijeme da u Sabor uđe dubrovački predstavnik koji će se boriti za građane.

Popularni Članci