HNS: Dan slobode medija danas je posebno bitno obilježiti!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: HNS
'Svjetski dan slobode medija uspostavljen je kako bi se podigla svijest o važnosti medijskih sloboda i temeljnih načela', prisjećaju se dubrovački HNS-ovci čije priopćenje prenosimo u cijelosti. 

'Ali sloboda medija nažalost odavno nije na željenoj i građanima potrebnoj razini, posebice na lokalnom nivou. Novinare se sve češće pritišće da pišu kako vlast želi, da odbace kritičko razmišljanje i postanu tek PR servis vladajućih, a one koji se tome protive na sve načine, i politički i ekonomski se želi ili privoljeti na suradnju ili ugasiti. Takve primjere vidimo ne samo u autoritarnim sustavima, već i u brojnim dijelovima naše Europske unije.

Stoga treba odati posebnu pohvalu svim onim novinarima koji usprkos svemu tome i dalje inzistiraju na istini kao temelju na kojem grade svoju priču, koji svojim imenom i prezimenom jamče za svaku točnu i provjerenu informaciju koju donesu pred građane, bez obzira na njenu cijenu te koji se unatoč pritisku da prvi imaju informaciju trude se prvo povjeriti, kao i dati priliku i drugoj strani da se oglasi, bez obzira na želje vladajućih. Dok god takvi novinari postoje, istina će uvijek nekako naći svoj put do domova naših sugrađana. Taj put nije lak, često je posut preprekama, ali je jedini ispravan i na tome im zahvaljujemo u ime svih nas. 

Stoga želimo ovim putem svim medijskim djelatnicima čestitati Dan slobode medija, uz želju da svaki dan imaju slobodu objaviti ono što smatraju da građani moraju znati.'

Popularni Članci