DANAS SE ODLUČUJE O BUDUĆNOSTI DUBROVAČKOG TURIZMA Gledajte sjednicu Gradskog vijeća, na dnevnom redu važne točke (VIDEO PRIJENOS)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, 32. po redu u ovom sazivu, održava je jutros od 9:00 sati, a možete je gledati na Dubrovačkom dnevniku putem live streama. 

Dnevni red broji tri točke: 

1. Prijedlog odluke o dodjeli koncesije za posebnu upotrebu pomorskog dobra Grada Dubrovnika za potrebe izgradnje komunalne vodne građevine, spoja CS Ploče - CS Stari grad.

2. Prijedlog odluke o uvjetima ulaza, prometovanja i izlaza vozila iz zone prometa u zaštićenoj kulturnoj-povijesnoj cjelini i kontaktnoj zoni Grada Dubrovnika.

3. Prijedlog zaključka o prihvaćanju Procjene prihvatnog kapaciteta svjetskog dobra UNESCO-a Starog grada Dubrovnika

Druga točka dnevnog reda odnosi se na uvođenje zone posebnog prometnog režima gdje će se promet oko Grada odvijati uz odgovarajuće propusnice, a osim građana, promjene čekaju i taksiste i autobusere. Detalje odluke pogledajte OVDJE

Treća točka dnevnog reda odnosi se na Studiju čiji je naručitelj Turističko vijeće, a izrađivač Sveučilište u Dubrovniku te je pokazala kakvi su turistički kapaciteti Grada, koliko turista prođe kroz Grad, koliko je ugostiteljskih objekata, stolova, stolica, ali i stanovnika unutar zidina. Ona će biti podloga za ostale važne dokumente koji će biti doneseni u skorije vrijeme, a koji će u bitnome odrediti Dubrovački turizma. Sažetak studije pogledajte OVDJE

Popularni Članci