Dirljiva objava posvećena mljetskim vatrogascima: Oni su 'luđaci' koji su otok branili svojim životima, skidamo im kapu!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Eva Hajdić
Svaka čast vatrogascima JVP Mljet, napisala je stanovnica ovog otoka Eva Hajdić potaknuta hrabrošću članova Javna vatrogasne postrojbe Mljet koju su gasili požar na otoku. Njezinu objavu prenosimo u cijelosti.

"Ono što oni rade vjerujem da se mnogi vatrogasci na svijetu ne bi usudili - usred noći uletjeli su u vatrenu stihiju, nisu gasili s ceste nego kroz šumU. Iako požar u nijednom trenutku nije prijetio kućama, iako u Hrvatskoj imamo samo šest posada kanadera, iako gori pola Hrvatske! Četiri kanadera su trebala jutros biti tu, a to samo govori koliko je požar bio velik, ali isto tako govori kako se cijeni to što naši vatrogasci uvijek požar gase s 'prve linije', što su piloti kanadera i sami potvrdili. Čim je vjetar sinoć smanjio, usred noći, dok im je jedino 'svjetlo' bila vatra, provukli su cijevi kroz šumu i okružili požar, ugrožavajući sebe, iako nijedna osoba i nijedna kuća na otoku nije bila ugrožena!

Danas na Mljetu se mogu čuti komentari da su to 'luđaci' koji svoj otok brane doslovno svojim životima. Svi im redom skidamo kapu što su ogroman požar na najšumovitijem hrvatskom otoku ugasili bez ičije pomoći.

Bravo JVP Mljet! VI STE HEROJI", poručila je stanovnica ovog otoka Eva Hajdić.

Podsjetimo, sinoć oko 19 sati iznad naselja Blato koje je dva kilometra od Nacionalnog parka Mljet, buknuo je požar uzrokovan vjerojatno iskrenjem dalekovoda.

Popularni Članci