DM zainteresiran za još jednu poslovnicu u Dubrovniku, evo koje uvjete prostor treba imati

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Jedna od omiljenih butiga Dubrovčana i većine posjetitelja grada, zbog punude i lokacije, zasigurno je bio DM na Pilama koji je zatvoren 2017. godine. 

Kada su zatvorili svoju poslovnicu na Pilama mnogi Dubrovčani bili su razočarani jer je riječ o još jednom u nizi zatvaranja butiga u blizini povijesne jezgre koja inače obiluje suvenirnicama i ugostiteljskim objektima. Svi su obožavali DM gdje su nabavljali higijenske i kozmetičke proizvode, vodu i sokove te u zdravom kutku pronalazili nešto za sebe poput čokoladica i grickalica. Popularni lanac drogerija na toj lokaciji je radio deset godina, a napustili su prostor jer je navodno došlo do izmjene ugovora s vlasnikom tvrtkom Excelsa nekretnine koji su taj prostor kasnije namijenili za nešto drugačiju ponudu. Naime, ubrzo nakon DM-a u ljetnikovcu Pucić su otvoreni restorani i suvrenirnica s luksuznom robom poput dijamanata, no nisu se dugo zadržali te su vjerojatno zbog slabog poslovanja napustili prostore i zatvorili butige. 

Upravo zbog toga mnogi 'navijaju' da DM ponovno otvori poslovnicu na starome mjestu, a kako su nam pojasnili iz te tvrtke oni uvijek razmatraju lokacije za otvaranje novih prodavaonica kako bi svoju ponudu učinili još dostupnijom građanima diljem Hrvatske.

"Obzirom da su naše karakteristike za svaki grad ili mjesto iste, 400 m2 ili više (minimalno 300m2) prodajne površine u prizemlju, ulični objekt s izlogom, po mogućnosti bez većeg broja zidova i nosivih stupova, 100m2 skladišnog prostora (u produžetku prodajnog prostora, ali može biti i ispod ili iznad prodajnog prostora), trgovačke ulice ili shopping centri. U skladu s time, nadamo se da ćemo u budućnosti otvoriti još jednu prodavaonicu na području Grada Dubrovnika čim nam se za to ukaže odgovarajuća prilika", poručili su iz DM-a.

Popularni Članci