DOBRE VIJESTI ZA STUDENTE I UČENIKE Evo što će vam odsad biti jeftinije!

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Marijana Matulović
Prijedlog zaključka o uvođenju subvencioniranja cijene studentske i učeničke autobusne karte na relaciji Dubrovnik - mjesto studiranja i obratno usvojen je jednoglasno na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, 24. po redu u ovom sazivu.

'Predvidjeli smo ovo na studente, a SDP-ovi vijećnici i proširenje na učenike. Možemo uz njih dodati i učenike koji zahtijevaju takvu mjeru zbog socijalnih razloga,' pojasnio je gradonačelnik Andro Vlahušić.

Mladen Gojun u ime SDP-a je pojasnio amandman.

'Raspravljali smo  i došli do zaključka da bi bilo požaljeno pomoći i srednjoškolcima, kao i studentima,' kazao je Mladen Gojun.

HDZ-ov Marko Potrebica je pohvalio Vlahušićevu inicijativu, kao i Olga Muratti (HSU) koja je kazala kako je Grad prepoznao potrebe studenata, ali i socijalno ugroženih skupina.

Naime, odluka predviđa da studenti iz Dubrovnika koji studiraju bilo gdje u Hrvatskoj imaju pravo na osam karata godišnje i subvenciju u iznosu od 50 posto, a tijekom sjednice odluka je proširena i na srednjoškolce iz Dubrovnika koji se školuju izvan Grada.

Popularni Članci