Dubrovački političari, gdje je zapelo s prvosvibanjskim grahom za građane?

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Ivona Butjer
Iako su u izbornoj godini glavne političke opcije u Dubrovniku organizirale grah ili neko drugo čašćenje s građanima povodom Praznika rada, ove su godine takva okupljanja izostala.

SDP-ov kandidat za gradonačelnika na posljednjim lokalnim izborima Niko Šalja prošle je godine najavio kako će dubrovački SDP, bez obzira na ishode izbora, svake godine tradicionalno organizirati čašćenje grahom za građane. Međutim, predsjednik Gradskog odbora SDP-a Mladen Gojun tvrdi kako nisu vremena za velike feste.

- ‘Ove godine gradski SDP neće organizirati čašćenje zbog krize. Smatram kako nisu vremena za velike feste i kako bi novac koji bi se inače utrošio na čašćenje grahom trebao potrošiti na neke prioritetnije stvari, a sredstva proslijediti onima kojima su ona najpotrebnija,’ kazao je Gojun te svim građanima čestitao Praznik rada, uz želje da oni nezaposleni što prije nađu posao.

Građanima je čestitao i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Mato Franković koji je također svim nezaposlenima poželio brzi pronalazak posla. Po pitanju neorganiziranja čašćenja, Franković je kazao kako HDZ ni prijašnjih godina nije organizirao slična okupljanja.

- ‘Mi iz HDZ-a smatramo kako bi taj dan ljudi trebali provesti kod kuće, u obiteljskom okruženju, uživajući u slobodnim trenucima sa svojim obiteljima. Osim toga, sve i da smo organizirali čašćenje, vremenske prilike nam po svemu sudeći ne bi išle na ruku,’ kazao je Franković.

Grad Dubrovnik također ove godine nije imao u vidu čašćenje za građane. Međutim, zamjenik gradonačenika Željko Raguž također je uputio čestitke građanima, uz želje da se ne umaraju i da kvalitetno provedu Praznik rada.

- ‘U vrijeme krize i gubitaka radnih mjesta, više no ikada trebamo rad i zajedništvo za boljitak društva. Međutim, Dubrovnik koristi sve svoje potencijale,’ kazao je Raguž podsjetivši kako je u gradu stopa nezaposlenih manja od stope apsolutnog broja nezaposlenih na burzi rada. Uz činjenicu kako je u Dubrovniku nezaposlenost smanjena gotovo na minimum, naglasio je kako brojni građani iz svih dijelova Hrvatske dolaze upravo u Dubrovnik kako bi pronašli posao.

Također je podsjetio kako Grad Dubrovnik koristi brojne mjere kojima pokušava provesti kvalitetnu socijalnu politiku. Tako je nedavno organiziran natječaj za 100 novih radnih mjesta, u sklopu projekta Grad u parku kojim su građanima osigurana radna mjesta, a prije nekoliko dana isplaćeni su i prvi umirovljenički dodaci za mirovine niže od 2 200 kuna.

- ‘Htjeli smo pokazati kako će Grad Dubrovnik uvijek pomoći onima kojima je ta pomoć najpotrebnija pa čak i ako su zaboravljeni od strane države,’ zaključio je Raguž.

Popularni Članci