Dubrovčani dugo vremena nisu mogli provjeriti kolika je temperatura mora, evo gdje je bio problem

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Lucija Komaić
'Podaci za temperaturu mora u Dubrovniku nisu dostupni jer je plutača u kvaru', odgovorili su nam iz DHMZ-a na upit zašto se na njihovim internetskim stranicama nije mogao pronaći podatak o temperaturi mora u Dubrovniku. 

Već duže vrijeme brojni Dubrovčani pokušavali su saznati temperaturu mora koja inače zbog promjena vremena ovih dana varira. Poći na kupanje ili ne, pitanje je koje je mnoge mučilo, a rado bi da su mogli provjeriti i znati jednim klikom miša. Državni  hidrometeorološki zavod na svojim stranicama ima detalje podatke o temperaturi mora iz svih gradova diljem Hrvatske koji su na moru, no kada je riječ o Dubrovniku dugo vremena nešto nije štimalo.

Naime, pitali smo o čemu je riječ te dobilo odgovor kako je uređaj za mjerenje temperature pokvaren, a po svemu sudeći nakon našeg upita je i popravljen.

"Planirani popravak plutače u Dubrovniku je do kraja ovog tjedna - ovisno o težini kvara. Dok kolege ne pregledaju plutaču ne znamo uzrok kvaru. Kvarovi se otklanjaju prema prioritetima, obzirom da zbog pomanjkanja djelatnika imamo samo jednu ekipu", naveli su iz DHMZ-a.

Inače, ovo nije prvi put da je došlo do kvara na plutači. Iz DHMZ ističu kako niti jedne godine kvar nije bio isti.

"Jedne godine otkvačio se lanac plutače, druge je to bilo nesavjesno ponašanje ljudi na moru koji su vezali čamac za plutaču i tako je oštetili...", naveli su iz DHMZ-a.

Popularni Članci