DUBROVKINJA KOJA JE ROĐENA 29. VELJAČE 'Nije mi krivo da ne slavim rođendan kao svi drugi iako je čudan osjećaj'

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: privatna arhiva
Pokloni, zabava i veselje su dio svakog rođendana. I često, kad djeca govore međusobno o rođendanskim slavljima, najgori mogući scenarij im je biti rođen prijestupnog dana veljače. Jer, dakako, tada rođendan slave svake četiri godine.

U praksi, obično to ne bude tako, obično se rođendan slavi 28. veljače, no svakako baš kad dođe taj prijestupni dan osjećaj mora biti poseban. Statistike kažu da je četiri milijuna ljudi rođenih prijestupnog dana veljače, a jedna od njih je i sugrađanka Katija Worman, koja nam je ispričala kako ona slavi rođendan.

- Od rođenja su mama i tata pravili "veliki" rođendan svake četiri godine. I ove prethodne tri su mi slavili, ali ni blizu kako se slavilo svake četiri godine. Nekad smo se svađali, ja sam željela poklon 28. veljače, a mama ga ne bi dala jer sam rođena iza 28. veljače. - govori Worman.

- Onda bih plakala, rekla bih joj da nisam rođena u ožujku. Tata je onda sakrivice išao sa mnom kao prošetati, pa bi mi kupilo što god sam zaželjela. Tada bi to sakrili na taraci da mama ne vidi. Ona je bila divna majka, ali se držala datuma. - kroz sjetu se prisjetila Katija.

- Nikad mi nije bilo krivo da mi rođendan nije kao svim drugima, ali opet bih se osjećala čudno, kao da nemam rođendan. Čudno je to za opisati, no opet je posebno biti i rođen 29. veljače. Jučer sam dobila čestitke iz Indije, Australije, Engleske, Švedske, Italije, Japana, Floride... - istaknula je ona.

Dodaje kako je jučerašnji dan provela sa sinom, nevjestom i dvije mlađe unuke, dok je dvoje starijih unuka na fakultetu u Zagrebu.

- Unuk me zvao 00:25 da mi čestita rođendan, a unuka mi je svirala na gitari "Happy birthday none" i to snimila te mi poslala. Te dvije čestitke su mi najdraže jer su oni moj život. - zaključila je u kratkom razgovoru za Dubrovački dnevnik Katija Worman.

Popularni Članci