Dubrovkinja žestoko kritizirala povratak djece u školske klupe: Prebacuju lopticu na roditelje dok se oni spremaju za izbore!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Majka dvoje djece iz Dubrovnika koji idu u četvrti i šesti razred osnovne škole razočarana je odlukuom da se djeca vraćaju u školske klupe do kraja školske godine.

Dubrovkinja, čiji su podaci poznati redakciji, priča nam kako je sinoć između 20 i 21 sat dobila poruku u kojoj su napuci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za ponovno vraćanje djece u školu. Prema toj odluci, dodaje ona, organizirat će se nastava za 15 do 20 učenika u jednom razredu.

- Oni su tako tražili od nas roditelja da donesemo odluku, a nisu nam ponudili nikakvo objašnjenje. Kada je stigla ona prva odluka o povratku u škole imali smo sedam dana za razmisliti i dovoljno informacija, a ovako ništa ne znamo. Ovdje se prebacuje loptica na roditelje što je apsurdno - smatra ona te dodaje kako je 'eksperiment' s uvođenjem online nastave i nastave putem Trećeg programa HRT-a bio dobar.

- Trebalo je završiti ovu školsku godinu na takav način jer djeca su se navikla raditi po tome. Sve ovo im izaziva dodatan stres. Nastava je bilo uspješno organizirana prvenstveno zbog roditelja koji su radili s djecom, a učiteljice i nastavnice su dobro organizirale program, imali su dovoljno videa, kvizova, raznih tema... Sad smo ušli u završnu fazu školske godine, ostalo je još tri tjedna do kraja i ne razumijem zašto moraju nešto novo izmišljati - pita se ova Dubrovkinja.

Ona smatra kako je u ovoj priči djeci najgore, a odgovornost se prebacuje na roditelje.

- Previše je promjena u jako kratkom vremenu što im izaziva veliki stres. Ne zaboravimo da smo imali štrajk koji je dugo trajao pa sad ovu situaciju s koronavirusom... Bojim se ako se vrate u školske klupe da ponovno može nešto iskrsnuti poput povećanog broja zaraženih i onda se nastava prekida. Ministrica i vladajuća stranka trebaju preuzeti odgovornost za situaciju u kojoj se nalazimo, ali oni to ne čine jer se sad povlače. Najvažnije je u ovoj priči bilo da se sabor raspusti i sad oni idu u izbore i gledaju kako pobijediti. Jednostavno su ostavili brod da tone - zaključila je Dubrovkinja.

Podsjetimo, Hrvatski zavod za javno zdravstvo prvi je put javno obznanio da je povratak učenika razredne nastave u škole od ponedjeljka siguran, štoviše naglasili su da je jednako siguran kao ostanak djece kućama, stoga je Ministarstvo obrazovanja svim školama izdalo naputak da obavijeste i roditelje i učenike od 1. Do IV. razreda osnovne škole da u škole s novim tjednom trebaju ići. Oni roditelji koji odluče da ni od ponedjeljka njihova djeca neće ići u školu moraju školi - nastavniku i ravnatelju pismenim putem objasniti razloge takve odluke, a razlozi mogu biti objektivni i subjektivni.

Popularni Članci