EKSKLUZIVNE IZLAZNE ANKETE DUBROVAČKOG DNEVNIKA: U tijesnoj borbi za gradonačelničko mjesto pobjeđuje Vlahušić (INFOGRAFIKA)

Autor: Ivona Butjer Mratinović
Dubrovački dnevnik ekskluzivno donosi rezultate izlaznih anketa drugog kruga prijevremenih lokalnih izbora na kojima se bore gradonačelnički kandidat koalicije HNS-SDP-HSU Andro Vlahušić i gradonačelnički kandidat ispred liste HDZ- HSS-HSP AS- HSLS - BUZ – HDS Mato Franković.

Prema rezultatima izlaznih anketa koje je proveo Dubrovački dnevnik na uzorku od 2 tisuće ispitanika na osam biračkih mjesta, najviše glasova birača dobio je donedavni gradonačelnik Andro Vlahušić, i to 51 posto, dok je Franković dobio 49 posto glasova ispitanika. Tako je Vlahušić dobio 1 101 glas, dok je Frankovića u anketi zaokružilo 1050 glasača. Iz ovih rezultata vidljivo je kako je između kandidata tijesna razlika od tek dva posto. Također je važno napomenuti kako anketa ne obuhvaća manja ruralna naselja, Gornja sela i otoke te je rađena na užem području grada i Mokošice.

Podsjetimo, izlazne ankete veliki su projekt Dubrovačkog dnevnika kojeg portal radi po četvrti put, a s kojim je prvi započeo. U prethodna tri izborna ciklusa, izlazne ankete Dubrovačkog dnevnika točno su predvidjele tko će pobijediti na izborima, tko će ući u drugi krug, a tko u Gradsko vijeće. Dakle, izlazne ankete pokazale su se točnima u razini statističke pogreške, čime su postale relevantan faktor u izborima na području Dubrovnika.  

Popularni Članci