EVO TKO ĆE NA HDZ-OVU LISTU Visoka mjesta za Frankovića i Dobroslavića, jedna Dubrovkinja iznenađujuće na listi

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: A.Č.
Čak petero imena iz Dubrovčako-neretvanske županije nalazi se na listi HDZ-a u desetoj izbornoj jedinici. 

Kako piše Dalmacija Danas, oni su gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković na trećem mjestu, župan Nikola Dobroslavić koji je peti, saborski zastupnik Branko Bačić na šestom mjestu, ministrica poljoprivrede Marija Vučković koja je jedanaesta, te državna tajnica Nikolina Klaić koja je zauzela 14. mjesto.

Vrlo visoku poziciju dobili su gradonačelnici dva velika grada i župani dvije najjužnije županije. Tu su još dakle splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban. Svoje mjesto na listi dobio je i gradonačelnik Imotskog te glavni čovjek Ljekarni Splitsko-dalmatinske županije, a zanimljivo da je aktualna ministrica poljoprivrede tek na 11. poziciji. Kako je od prije poznato, prvi na listi je ministar zdravstva Vili beroš.

Neizostavno ime je i Ante Bačić Baćo, a šesto mjesto pripalo je njegovom prezimenjaku Branku. Bit će zanimljivo vidjeti kako će birači u 10. izbornoj jedinici reagirati na odabir vrha stranke.

Na listi nema Petra Škorića, predsjednika splitskog HDZ-a.

Službena potvrda i javno iznošenje listi HDZ-a očekuje se sutra, a napisana lista radna je verzija koju je portal DalmacijaNews saznao od insajderskog izvora sa sastanka u središnjici stranke.

Popularni Članci