Festanjuli posjetili gradonačelnika Frankovića i uručili mu Proglas Feste

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grad Dubrovnik
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je danas ovogodišnje festanjule pomorca Nedjeljka Zelena, kapetana duge plovidbe i obrtnika Iva Mazavaca u pratnji rektora crkve svetog Vlaha mons. Tome Lučića.

Festanjuli Feste sv. Vlaha 2018. godine ovom prigodom, gradonačelniku Frankoviću uručili su Proglas Feste svetog Vlaha, a tijekom prijema istaknuto je kako se vremena i okolnosti mijenjaju, ali kako sveti Vlaho i njegova Festa uvijek ostaju.

Gradonačelnik Franković i  mons. Lučić razgovarali su i o dosadašnjoj suradnji te je istaknuto kako će se suradnja nastaviti i u budućnosti na obostrano zadovoljstvo.

Tijekom prijema, gradonačelnik Franković osobno je uručio mons. Tomi Lučiću i festanjulima Zelenu i Mazavcu program ovogodišnje Feste svetog Vlaha i Dana Grada Dubrovnika kao i pozivnicu za sudjelovanje na obilježavanju Dana Grada.

Podsjetimo, u ovogodišnju 1046. Festu, a na ponos Grada, uvest će nas svjetovni domaćini – festanjuli: pomorac Nedjeljko Zelen, kapetan duge plovidbe i obrtnik Ivo Mazavac.

Nedjeljko Zelen rođen je u Suđurdu na Šipanu 12. studenog 1967. godine. Diplomu inženjera pomorskog prometa stekao je na Višoj pomorskoj školi u Dubrovniku, a 1995. godine položio je kapetanski ispit i stekao naslov kapetana duge plovidbe. Deset godina plovio je na brodovima Atlantske plovidbe i to najviše na brodu ,"Sveti Vlaho".

Na Sveučilištu KENT u Londonu, studirao je management poslovanja u pomorskom prometu i stečeno znanje nadograđivao u Monacu i Antwerpenu. Trenutačno radi kao zamjenik komercijalnog direktora u domicilnoj pomorskoj kompaniji Atlantska plovidba.

Ivo Mazavac rođen je u Dubrovniku 24. rujna 1962. godine, a nastanjen je u Popovićima. Osnovnu školu završio je na Grudi, a Srednju školu učenika u privredi u Dubrovniku s diplomom VK vodoinstalatera.

Mazavac je trenutačno zaposlen u tehničkoj službi u hotelu Croatia u Cavtatu, poduzeća Jadranski luksuzni hoteli.

Popularni Članci