FRANKOVIĆ BIJESAN RASPUSTIO SJEDNICU 'Sramite se, trebamo razmišljati o onima koji su otjerani s posla kako bi neki nastavili kupovati kuće'

Autor: Vedran Salvia
Naprasno je prekinuta sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika i to tako što je gradonačelnik Mato Franković povukao sve točke sa sjednice.

Sve je počelo na točki o izvješću gradonačelnika za šestomjesečno razdoblje. Gradski vijećnik SDP-a Jadran Barač rekao je kako će Tatjana Šimac Bonačić i on napustiti sjednicu nakon te točke. Njemu smetaju točke o kojima će se raspravljati te je kazao i "kako ga je uvreda o tome slušati".

Nešto blaži je bio Mostov Maro Kristić, ali isto je rekao da će napustiti sjednicu. Sve to razbjesnilo je gradonačelnika Mata Frankovića.

- Maloprije je za govornicu izašao Matko Munitić i prisegnuo. Možda bi svi trebali još jednom prisegnuti, iskreno žali Bože da bude rat, ne bih s vama želio dijeliti niti hodnik, a kamoli što drugo. U trenucima smo odgovornosti i preuzimanja krize. Grad gubi ogromne novce kako bi pomogao onima koji su jučer otjerani s posla - a kako bi neki nakon što završi kriza mogli i dalje se skijati na skupim skijalištima i uživati u modernim restoranima, voziti brodove i kupiti kuće - i danas bi o takvima morali promišljati. Ne razmišljate o čistačicama, o radnicima Čistoće koji će raditi s infektološpkim otpadom. Sram me je biti u takvom prostoru. Povlačim sve točke sa sjednice Gradskog vijeća! - rekao je Franković.

Popularni Članci