DPDS NEĆE UPRAVLJATI TVRĐAVOM 'Imperijal treba ostati isključivo u vlasništvu Grada, pokrenuli smo pravni proces'

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: Lucija Komaić
Gradonačelnik Mato Franković danas se osvrnuo na raskid ugovora s tvrtkom Razvoj golf za tvrđavu Imperijal. 

Vijećnici su na prošloj sjednici Gradskog vijeća jednoglasno potvrdili točku dnevnog reda 'Utvrđivanje raskida ugovora o koncesiji za tvrđavu Imperijal između Grada Dubrovnika i Razvoj golfa', no zbog te odluke tvrtka Razvoj golf se pobunila pa su reagirali priopćenjem u kojem su naveli kako je ugovor jednostrano raskinut. Oni pak smatraju kako se tu radio o "dvostrano obvezujućem pravnom ugovoru, koji jasno predviđa način na koji se ugovor može raskinuti kao i obvezu obavještavanja suprotne strane o eventualnim povredama ugovora".

Franković je rekao kako se konzultirao s pravnicima te je Grad angažirao odvjetnički ured.

- Pokrenuli smo pravnu proceduru, sve je u postupku i tvrtka Razvoj golf će biti obaviještena. Očekujemo da će u rujnu biti usvojene izmjene prostornog plana te ćemo imati javnu raspravu nakon čega će cesta  do tvrđave biti legalizirana - kazao je gradonačelnik Franković osvrnuvši se na financiranje obnove tvrđave Imperijal. 

- Što se tiče obnove same tvrđave, Zavod za obnovu će početi izradu projektne dokumentacije obnove. Mi smo uvjereni da se ona može u potpunosti financirati novcima iz EU fondova, a ako to ne bude moguće, onda je DPDS rekao da će oni preostalim dijelom sudjelovati u financiranju obnove - pojasnio je Franković te dodao kako će tvrđavom upravljati Grad Dubrovnik kroz javnu ustanovu bez obzira na to ako je sufinancirana od strane DPDS-a.

- Želimo da to ostane u rukama Grada jer je ona spomen mjesto obrane Dubrovnika i isključivo može biti u vlasništvu Grada - zaključio je gradonačelnik Franković.

PRESSICA SRĐEVACA ' Razvoj golf sad samo može dobiti profit preko arbitraže'

'IMPERIJAL' OPET U RUKAMA GRADA! Selmani objasnio zašto je ovo ključni momenat

Popularni Članci