FRANKOVIĆ OSUDIO POTEZ MILANOVIĆA 'Identificirati HOS i njihovu ratnu oznaku s fašizmom je pokušaj iskrivljavanja istine'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Predsjednik države Zoran Milanović danas je napustio obilježavanje akcije Bljesak u Okučanima zbog napisa na majicama nekih pripadnika HOS-a "za dom spremni". Slučaj je na Facebooku komentirao i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

"6.12.1991. kada je bilo najteže između ostalih na Srđu su bile i postrojbe HOS-a. Došli su samo par dana prije iz Splita. Spremno su stali uz dubrovačke branitelje i obranili su naš Grad. To je istina. Identificirati HOS i njihovu ratnu oznaku koja je nosila natpis za dom spremni s fašizmom je pokušaj iskrivljavanja istine o Domovinskom ratu. Osuđujem sve fašističke i komunističke ideologije i to su vremena u koja se hrvatski narod nema što vraćati. Domovinski rat je ponos jedinstva hrvatskog naroda kao i sve postrojbe koje su se u tom ratu borile za slobodnu i neovisnu domovinu Hrvatsku. I zato predsjednik Republike Hrvatske ne može napustiti mjesto obilježavanja hrvatske pobjede jer time omalovažava žrtvu koju je ovaj narod podnio da bi danas bili neovisni." - napisao je Franković.

Popularni Članci