Gradonačelnik komentirao ostavku Vlašić: Očekujemo najboljeg kandidata za vodeće mjesto u Turističkoj zajednici

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Nakon što je direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Romana Vlašić podnijela ostavku gradonačelnik Mato Franković danas je pred novinarima komentirao njezin potez.

- Turističko vijeće je prihvatilo tu odluku, a sukladno proceduri i statutu idući tjedan ćemo se sastati te raspisati natječaj. Za vrijeme prestanka obnašanje dužnosti direktorice TZ-a sve dužnosti preuzima predsjednik Turističkog vijeća, a to sam ja - komentirao je gradonačelnik Franković dodavši kako se ne zna tko će naslijediti Vlašić jer natječaj nije objavljen iako se u javnosti spominju neka imena.

Franković je naglasio kako je TZ jako važan segment turizma u Dubrovniku.

- Imamo najmanje stotinu stručnjaka koji bi jednako kvalitetno mogli obavljati tu dužnost kao i bivša direktorica tako da očekujemo najboljeg kandidata ili kandidatkinju - rekao je Franković, a na pitanje koju će poziciju unutar TZ-a Vlašić obnašati rekao je da ne bi ulazi u detalje te da će ona raditi ono što joj pripada sukladno ugovoru.

Na pitanje je li zadovoljan radom bivše direktorice, Franković je odgovorio kako će konačni sud dati Turističko vijeće.

- Ja sam s njom imao dobrih i loših trenutaka. Vidjet ćemo kako će se stvari razvijati, bitno nam je da TZ krene s novim proizvodima i inovacijama jer tu ima značajnog prostora za napredak. Mi možemo biti lider na području Hrvatske, a sad nas je malo zasjenio Zagreb, ali nema razloga zašto to ne bi bili mi - istaknuo je Franković dodavši kako je održao sastanak nakon sjednice Gradskog vijeća s direktoricom Vlašić.

Podsjetimo, direktorica je trebala imati izlaganje o izvješću o radu, no nije došla jer je bila na poslovnom putu, a Franković je tada rekao kako je izgubila njegovo povjerenje. Inače, Dubrovačka stranka predvođenja Željkom Ragužem potaknula je raspravu o radu TZ-a.

- Istina je da su oni prvi pokrenuli priču i neko drugačije promišljanje, ali to je bio jedan od segmenata - istaknuo je Franković.

A.Č./I.B.

Romana Vlašić dala neopozivu ostavku na mjesto direktorice TZ grada Dubrovnika

Popularni Članci