HOĆE LI OVAKO USKORO IZGLEDATI PLOČE? Kamena šetnica umjesto taksi stajališta, ali nitko neće biti oštećen

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Google Street View
Ovih dana radi se na novom Pravilniku o pretovarnoj zoni kojim bi se trebao uvesti dodatni red po tom pitanju. 

Kako je najavio zamjenik gradonačelnika Željko Raguž, prvi korak ka rješavanju tog problema odnosi se na utvrđivanje roka prema kojem se dostava ne bi trebala vršiti iza 9.00 sati. 

'Sanitat će upravljati tim područjem, a ovih dana ću imati sastanak s dostavljačima. Naime, dostavna vozila bi s dostavom trebala dovršavati do 8.30, 9.00 sati. Dakle, robu će morati prije dostaviti, a svakako treba uzeti u obzir kako se u velikim turističkim destinacijama ona dostavlja do 8.00 sati, nakon čega se zaključavaju pretovarne zone,' kazao je Raguž za Dubrovački dnevnik. Navedeno se odnosi samo na dostavna vozila, ne i na 'karićare' koji će nastaviti raditi kao i do sada. 

Međutim, Raguž je kazao kako postoje ideje oko kompletnog uređenja prostora pretovarne zone i Ploča kako bi se smanjio kaos koji trenutno vlada tim područjem. 

'Riječ je o suženom prostoru na kojem su smješteni taksisti, na kojem imamo autobusnu stanicu te pretovarnu zonu i kariće. Postoji ideja da se taksi stajališta pomaknu s tog mjesta na područje poviše caffe bara Laura na već postojeća parkirna mjesta, a da se, gdje se sada nalaze taksi stajališta, napravi kamena šetnica i proširiti taj dio. Na taj način bi sve izgledalo puno urednije, prolaznici bi mogli nesmetano prolaziti tim područjem, smanjila bi se gužva, a taksisti ne bi bili oštećeni jer bi im ostao isti broj parkirnih mjesta,' izjavio je. 

Rokovi za takvo što još nisu točno definirani obzirom kako se zasad sve temelji na ideji. 

Popularni Članci