'HTJELI SMO NAPRAVITI NEŠTO LIJEPO' Lopud dobio novoobnovljeni turistički informativni centar (FOTOGALERIJA)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović/Ivona Butjer
Obilazak obnovljenog turističkog informativnog centra Lopud održan je danas. TIC je u cijelosti rekonstruiran i ponovno otvoren za sve posjetitelje.

Okupljene je pozdravila direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romana Vlašić koja je izrazila zadovoljstvo što je projekt uspješno dovršen, ali i zahvalila svima koji su sudjelovali u tome. Posebno se zahvalila i Gradu Dubrovniku koji je Turističkoj zajednici dao koncesiju na 20 godina obzirom kako se objekt nalazi na pomorskom dobru. Dodala je i kako im je cilj bio napraviti nešto lijepo za Lopud.

Proces obnove objekta smještenog na Obali Iva Kuljevana 12 trajao je dvije godine, a radi se o građevini koja je zaštićeni spomenički objekt,smještenoj na pomorskom dobru,  a za koju je TZ grada Dubrovnika ishodovala koncesiju u trajanju od dvadeset godina za korištenje zgrade. TIC Lopud posljednje dvije godine poslovao je u prostoru bivše čitaonice na Lopudu, također pružajući usluge informiranja turista i posjetitelja otoka, te prijavu boravišta turista.

Vrijednost investicije obnove objekta iznosi gotovo 600 tisuća kuna. Projektantica je Vanda Kontić iz TLO studia 'Dubrovnik', a izvođač radova bila je tvrtka 'Vodopija d.o.o.' koja posjeduje posebno odobrenje Ministarstva kulture RH za obnovu kulturno-povijesnih spomenika.

Suvremeno uređen i moderno opremljen TIC Lopud odlična je dopuna ukupne turističke ponude mjesta Lopuda na najturističkijem otoku Elafita. Od početka godine do 24. kolovoza na otoku Lopudu ukupno je boravilo 9403  turista, koji su ostvarili 57742 noćenja. Najbrojniji gosti Lopuda u 2016. godini su turisti iz Ujedinjenog Kraljevstva, slijede Norvežani, Nijemci, Finci i hrvatski gosti, prema podacima Turističke zajednice.

Popularni Članci