I TO SMO DOČEKALI Pogledajte koje automobile Policija vozi (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Tradicionalne Volkswagene i BMW-eve devedesetih godina prošlog stoljeća u floti hrvatske policije te pretežito Škode Octavije proteklih godina Sanaderovih i Kukuriku vlada danas je bar manjom količinom zamijenila raznovrsnija plejada automobila, baš poput razdoblja do 2004. godine kada je resorno ministarstvo za Policiju nabavljalo Fordove i Fiate.

Do 2012. godine državne tvrtke i ministarstva u gotovo svim natječajima tražili su detaljnu opremu i specifikacije - CD player s osam zvučnika, masažu u sjedalima, točno 560 litara prtljažnika - koje mogu ispuniti isključivo automobili zastupnika Volkswagena, Škode i Audija.

Ostali zastupnici su bili bijesni i slali su pritužbe, a državni uredi su tvrdili kako je sve u redu.

U flotu su proteklih mjeseci postupno uvođene različite marke automobila koje su prošle na javnim natječajima. Sada je u igru uletio i Opel i to s modelima Astra i Corsa. U suradnji s Europskom unijom, točnije IPA 2010. „Nabava opreme za integralno upravljanje granicom“, početkom 2014. godine je MUP preuzeo 80 što obilježenih što neobilježenih Seat Altea.

U zadnje vrijeme novost na dubrovačkim cestama je Dacia s policijskim oznakama. Dacia Duster nije novitet kao policijsko vozilo. Krajem protekle godine i slovenska policija ih je uvela u flotu, a evo sada je došao red i na Hrvatsku.

Za nadati se je kako će se u većim količinama kupovati jeftiniji automobili koji će mijenjati one skupocjene automobile s grijanim sjedalima i to sve dok je minimalna plaća nedostatna za preživjeti petnaest dana u mjesecu. 

Popularni Članci