JESTE LI ZNALI? Dubrovačke ljetne igre našle su se u planovima Domovinskog pokreta, žele reviziju programa

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: PIXSELL (Grgo Jelavic, Josip Regovic)
Domovinski pokret u centru je zbivanja nakon što su na izborima osvojili 14 mandata i time postali jedna od najpoželjnijih stranaka, a smatra ih se ključnim igračem za formiranje nove vlade.

No rijetki su se detaljno pozabavili njihovim programom, pa je tako nezamijećeno da su u njega uključili, primjerice, i Dubrovačke ljetne igre.

"Revizija programa Dubrovačkih ljetnih igara i vraćanje toga festivala tradicijskim oblicima povezanim s hrvatskom dramskom, književnom i likovnom baštinom", stoji u programu Domovinskog pokreta.

Spominje se Dubrovnik i u poglavlju "Hrvatska i Srbija".

"Osim toga, Srbija mora prestati sa svojatanjem dubrovačke književnosti, s negiranjem hrvatskog jezika, s rehabilitacijom četništva, ali i s provedbom ideologije tzv. Srpskoga svijeta koja predstavlja novi naziv za staru ideju „Velike Srbije“", stoji kao jedna od točaka odnosa sa Srbijom.

Planiraju se i pozabaviti hrvatskim lukama, a za dubrovačku kažu da je treba specijalizirati (putnički promet, brodovi na kružnim putovanjima).

Također, htjeli bi dislocirati određene državne agencije i različite državne uprave iz Zagreba u druge gradove, između ostalih i Dubrovnik.

Cijeli program možete proučiti OVDJE.

Popularni Članci