KARAMARKO U ČILIPIMA 'Kada vidim Dubrovnik, vidim Kordino lice'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade RH Tomislav Karamarko stigao je danas u Čilipe na proslavu 26. obljetnice utemeljenja stranke u Konavlima.

U svom govoru Karamarko se puno puta osvrnuo na prvog hrvatskog predsjednika dr. Franja Tuđmana, rekavši kako nitko više neće blatiti njegovo ime te će osim Zračne luke Zagreb i velikog spomenika u Zagrebu mnogi trgovi i ulice uskoro promijeniti ime i biti nazvani upravo po prvom hrvatskom predsjedniku.

Karamarko se osvrnuo i na blaćenja koje je HDZ doživio protekle četiri godine kada su mediji sve domoljubno proglašavali pogrešnim i opasnim.

' Kada pričaju protiv HDZ-a to je kao da pričaju protiv vlastitog naroda!', poručio je Karamarko.

Također je rekao da nije bilo lako prije 26 godina osnovati HDZ u Konavlima, te da je zato trebalo puno hrabrosti. Posebno se obratio načelniku općine Konavle, Luki Kordi rekavši da je Korda postao institucija HDZ-a i kada vidi Dubrovnik da vidi njegovo lice. 

Na 26. obljetnici bili su i potpredsjednica stranke  Dubravka Šuica, saborska zastupnica Sanja Putica, predsjednik županijskog HDZ-a Branko Bačić, te načelnici općina Župe dubrovačke, Dubrovačkog primorja i Stona. a proslavu je stigao i predsjednik dubrovačkog Gradskog vijeća Mato Franković. 

Luka Korda pozvao je Karamarka da dođe na otvaranje novog Doma za starije koje bi trebalo biti za Uskrs te ga pozvao da na unutarstranačkim izborima bude kandidat za predsjednika stranke. Sanja Putica je rekla da je vrijeme da Dubrovnik dobije pažnju koja mu je falila četiri godine, posebno naglasivši problem brze ceste do Dubrovnika, Prevlake te projekt Pelješkog mosta i investicija u Zračnu luku Dubrovnik.

Popularni Članci