KOALICIJA 'DOSTA PLJAČKE' PREDSTAVILA KANDIDATE 'Da su nam građani politički i demokratski odgojeni, ovo nam se ne bi događalo'

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Koalicija 'Dosta pljačke' koju čine Živi zid, Promjenimo Hrvatsku, Stranka Ivana Pernara, Nezavisna lista Stipe Petrine organizirala je danas konferenciju za medije na Brsaljama, na kojoj su predstavljeni kandidati za X. izbornu jedinicu. 

„U pozadini stoji nedostatak stvaranja novih vrijednosti koji tjera mlade da napuštaju našu domovinu. Najveći neprijatelj stvaranja nove vrijednosti je nepravda i kriminal. I zato je naša poruka – dosta pljačke. U kampanji nam je cilj ponuditi dva alata da nas glasači po tome prepoznaju – Zakon o porijeklu imovine koji će raščistiti račune u državi i snažna podrška stvaranju nove vrijednosti pri čemu moramo računati na našu vlastitu valutu, a to je kuna kao alat poticanja stvaranja nove vrijednosti," izjavio je Ivan Šimić te se osvrnuo na sam Dubrovnik.

„U gospodarskom smislu to je vrlo trusno područje s obzirom na to da je turizam dominantan i nema raznolikosti. To je za maloga čovjeka vrlo nestabilno gospodarsko područje s obzirom na to da je turizam gospodarska grana bogatih. Gdje će srednji sloj, gdje će siromašniji sloj?" izjavio je.

Marina Njirić nezavisna je kandidatkinja opcije 'Promijenimo Hrvatsku' i deveta je na listi.

„Zalagat ću se za Zakon o porijeklu imovine, veće mirovine, da kuna ostane naša valuta, a što se tiče jedinice lokalne samouprave da ne devastiraju našu obalu, protiv betonizacije te za starački dom. Naši starci ne žive normalno," kazala je.

Lana Šegetin je kandidatkinja liste 26 te se nalazi na 12. mjestu.

„Dubrovački sam mali poduzetnik, radnik, borac, velika mi je čast što imam priliku biti na listi u X. izbornoj jedinici, koaliciji malih stranaka koje su se zajedno udružile s istim ciljem, a to je borba protiv korupcije, iseljavanja, osiromašenja, rasprodaje naše zemlje, za monetarnu suverenost, za suverenost i slobodu općenito. Svjedoci smo svakodnevnih problema u našem gradu i državi, a to su korupcija, betonizacija, pogodovanje….," kazala je.

Na pitanje je li Facebook grupu 'Virtualna placa' pokrenula kako bi prikupila bodove za kampanju, kazala je kako njen aktivizam traje dulje te kako je virtualnu placu pokrenula iz 'sebičnih razloga', jer voli jesti fino.

Na pitanje hoće li kršiti zakone kako je 'kršila zakone i u grupi Virtualna placa' te je li pogriješila, odgovorila je kako nije pogriješila.

"Kampanja oporbenih stranaka ima nula kuna za svoju samopromociju. Ustoličene stranke na vlasti troše ogromnu lovu iz proračuna, iz crnih kufera… Borit ću se svim mogućim načinima da se glas malih napokon čuje," kazala je.

Hrvoje Kukuljica, peti na listi koalicije i čelnik Živog zida u Dubrovniku, istaknuo je neke od odrednica programa te se osvrnuo i na tragediju u hidroelektrani Dubrovnik u Platu.


„Mi uvijek očekujemo podršku građana, zato i izlazimo na izbore. Davno smo u svom programu stavili jednu od glavnih odrednica, a to je da moramo malo i preodgajati građane. Da su oni demokratski i politički odgojeni, ne bi nam se ovakve stvari događale. Prisustvujemo svakodnevnoj devastaciji ljudstva i prostora, a Dubrovnik je najbolji primjer u Hrvatskoj. Jedna od bitnih stavki je zelena energija, ali bez zelene mafije. Primjer je uništenje naše hidroelektrane. Mi možemo samo sumnjati, možda je tu namjerno došlo do uništavanja hidroelektrane da bi se pogodovalo zelenoj mafiji. HEP je naše poduzeće, to je vlasništvo svih nas. HEP plaća 77 posto skuplju struju vjetroelektranama nego našoj hidroelektrani," izjavio je Kukuljica.

Popularni Članci