LOŠE ISKUSTVO DUBROVKINJE 'Hakirali su mi račun za iznajmljivanje smještaja i ukrali novce!'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Jedna Dubrovkinja koja se bavi iznajmljivanjem smještaja, putem društvenih mreža, ukazala je na opasnosti koje prijete internetom kada je poslovanje u pitanju.

Naime, Dubrovkinji je, kako je navela, hakiran Airbnb račun tako da su joj promijenili podatke za uplatu, dodali drugi broj telefona i sve mailove prebacili u otpad. Zbog svega toga hakerima je nemoguće ući u trag, smatra ova iznajmljivačica smještaja te navodi kako je saznala da je drugi slučaj u tri dana koji se dogodio na isti način.

"Očistili su mi i ne baš mali iznos. Pripazite, promijenite šifre, provjerite broj deviznog u sistemu kojeg ste dodali i otpad u mailu", poručila je Dubrovkinja kojoj su uzeli tisuću eura s računa tako što su hakirali email adresu.

Jedna druga iznajmljivačica smještaja navela je kako je imala sličan problem te se obratila Airbnb podršci u Hrvatskoj. Prema njenim riječima, problem je riješen kroz par dana. Hakirana joj je bila internetska stranica i profil na stranici za oglašavanje, a lopovi su joj čak promijenili broj računa tako da su se novci slijevali na njihov račun.

„To sam slučajno primijetila, a podrška Airbnba mi je sve riješila putem maila i još su vratili iznos za koji sam bila oštećena“, navela je ona. U svakom slučaju, Dubrovkinje koje iznajmljuju smještaj putem ove zajednice oglašavanja usuglasile su se kako ipak treba biti izrazito oprezan na koje upite i poruke se odgovara.

Popularni Članci