GRADSKI KOTAR GRAD Marin Krstulović: Gradonačelnik pogoduje grupaciji odabranih, a naši prijedlozi nisu ni uvaženi

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Aida Čakić
'Gradonačelnik grada Dubrovnika u zadnji tren opet predlaže odluke kojima se pogoduje maloj grupaciji odabranih', a na štetu građana grada Dubrovnika i života u Gradu, smatra predsjednik Vijeća Gradskog kotara Grad Marin Krstulović čije priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Riječ je o Odluci o izmjenama i dopunama Odluke o zakupu javnih površina. Minira se Plan upravljanja stare gradske jezgre te se više od milijarde kuna prometa ostavlja onima koje stručnjaci HDZ-a odaberu, umjesto da doktori znanosti koji rade u multidisciplinarnom timu za izradu Plana upravljanja odrede optimalni plan namjene javnih površina.

Sve je krenulo donošenjem nove odluke o buci, gdje je gradonačelnik pogodovao nekim ugostiteljima te je usprkos rezultatima provedene ankete vrijeme puštanja glazbe produljio do 00:30, iako se za to vrijeme izjasnilo daleko najmanje građana Grada Dubrovnika, punih 1,2%. Tada je gradonačelnik poručio građanima da nisu sudjelovali u javnom savjetovanju te je zbog toga odluka takva kakva je!

Ovoga puta, na javno savjetovanje stavljen je Nacrt Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o zakupu javnih površina. Odluku je najprije definirao i javno objavio – naravno – na sastanku s ugostiteljima. Poučeni prethodnom situacijom, građani Dubrovnika su se vrlo aktivno uključili u javno savjetovanje Gradskog kotara Grad, i uz pomoću google formsa ispunili su upitnik te putem Gradskog kotara Grad poslali mišljenja 28 građana na 113 stranica prijedloga. Dali su ruke. Eto Gradonačelniče, ispitivanje mišljenja građana se može napraviti i besplatno, a ne za 26000 kuna + PDV javnog novca! 

Na stranicama Grada Dubrovnika objavljeno je Izvješće s rezultatima savjetovanja gdje su poslani naši prijedlozi.

Izdvajamo iz izvješća: “29 podnesaka pisano je u obliku ankete koju su građani sami proveli, gdje odgovaraju na ukupno 20 pitanja na temu javnih površina i uglavnom izražavaju nezadovoljstvo stanjem, te protivljenje zaključivanju ugovora do 5 godina, kao i zamrzavanju stanja prije donošenja Plana upravljanja Gradskom jezgrom.”

I, što se dogodilo s prijedlogom Odluke nakon savjetovanja? Ništa! Tko god je podnio prijedloge skupa s brojem i e-mail adresom – nije dobio odgovor! Ništa nije ni uvaženo iako smo svi dali prijedloge i mišljenja kako bi svima bilo bolje!

Kako bi ova odluka prošla ispod radara, Prijedlog Odluke je naknadno ubačen točka na dnevni red današnje, 26. sjednice Gradskog vijeća. Prijedlog je ostao isti unatoč zaključcima provedenog savjetovanja. Toliko o demokratskim procedurama i poštivanju glasa građana Dubrovnika. Respect the City!", poručio je Marin Krstulović.

Popularni Članci