Mato Franković: 'Kapitalni projekt je gradnja ceste od Pobrežja do mosta'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Kandidat za gradonačelnika Grada Dubrovnika Mato Franković mještanima Osojnika kao kapitalni projekt najavio je gradnju spojne ceste Pobrežje-most dr. Franja Tuđmana.

Tom je prilikom Franković iskazao nezadovoljstvo odnosom bivše gradske uprave prema Osojniku, ali i prema svim naseljima izvan užeg gradskog središta. Najavio je kako HDZ i njegovi partneri građanima nude program „Za duplo bolji Grad“ te da će za dvije godine ponovo doći pred sve građane i podnijeti im izvješće o učinjenome. Smatra kako se Grad koji je bogat kao Dubrovnik mora ravnomjerno razvijati „a ne da se u jednom dijelu Grada sanja o Gugenheimu, a da u drugima nema ni vode i ceste do kuća“.

Kandidat za zamjenika gradonačelnika Pezo govorio je o odnosu bivše gradske uprave prema gradskim kotarevima i mjesnim odborima. Naglasio je kako je bivši gradonačelnik odnos temeljio na obećanjima koja bi zaboravio odmah nakon što bi ih dao.

Pezo je predstavio i projekte koje  HDZ i koalicijski partneri nose u svom programu, a tiču se Osojnika-  od  proširenja dječjeg vrtića, rekonstrukcije glavne ceste kroz mjesto od Spomen obilježja poginulim braniteljima do župne crkve sv. Jurja, preko sanacija prilaznih puteva do obiteljskih kuća, uređenja nogometnog igrališta i rasvjete u dva zaseoka.

Tom prigodom Franković je naglasio kako će se svim osnovnoškolcima osigurati besplatni školski udžbenici te da će se povećati broj stipendija za srednjoškolce i studente.

Popularni Članci