MISA U KATEDRALI Molilo se za stradale u pomorskoj nesreći i njihove obitelji (FOTOGALERIJA)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: , Dubrovačka biskupija
U dubrovačkoj katedrali Gospe Velike u petak, 28. travnja, don Stanko Lasić, generalni vikar Dubrovačke biskupije i katedralni župnik, predvodio je misu za stradale u pomorskoj nesreći i njihove obitelji.

U tužnom ozračju koje je okružilo Grad župnik Lasić je u propovijedi kazao kako tugovati bez nade znači prestati biti usmjeren prema ljubljenim osobama, no da upravo zato imamo onu nadu koja dolazi od Isusa Krista. Nadu koja nam govori da ćemo mi kao i naša braća i sestre uskrsnuti zajedno s Gospodinom. Te da je upravo zato naša tuga nježna i čeznutljiva. „Molimo Gospodina da nježno tugujemo, da budemo stalno u nadi usmjereni prema Njemu i prema svojoj braći i sestrama. Molimo stalno jer molitva je škola nade i nježne tuge sada i kroz cijeli naš život“, poručio je propovjednik.

Istaknuo je i kako je Isus pred svoju smrt molio za nas i za naše spasenje. „Isus će umrijeti, zaslužit će smrću ulazak u slavu, ali ne želi biti jedini između ljudi koji tamo ulazi. Hoće da svi njegovi budu zajedno s njime. Naša se sreća sastoji u tome da budemo s Isusom. Isus završava svoju molitvu riječima: 'da ljubav kojom si ti mene ljubio bude u njima, i ja u njima' (Iv 17,20-26). Savršena i uzajamna spoznaja, duboka i vječna ljubav, cjelovita i nerazdjeljiva. Zar bismo mogli i pomisliti da bi takva molitva upravljena Ocu za nas mogla biti neuslišana? Ujedinimo se u punom pouzdanju da su naša braća i sestre, za koje danas molimo, postali dionici vječnoga života, a naša ljubav prema njima i njihovim ožalošćenim obiteljima bit će najbolja poveznica s njima“, kazao je župnik Lasić.

Na kraju propovijedi generalni vikar Lasić je u ime braće svećenika, novaka, i cijele katedralne zajednice izrazio sućut onim obiteljima koje su izgubile svoje najdraže i uputio molitvu nade za one za kojima se još traga.

Na kraju mise pročitana je i poruka koju je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić uputio obiteljima, rodbini i prijateljima nastradalih u ovoj teškoj pomorskoj nesreći, a koju možete pronaći ovdje.

Uz brojne vjernike, redovnike i redovnice, misi je prisustvovala i povjerenica Vlade RH za Dubrovnik Nada Medović koja je današnji dan, 28. travnja, proglasila Danom žalosti na području Grada Dubrovnika.

Nikša Sentić/Dubrovačka biskupija

Popularni Članci