MJERE PREDOSTROŽNOSTI Evo što vas od danas čeka u autobusima

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Od danas u autobuse Libertasa ne može se ući na prednja vrata. Također, kako bi se zaštitio vozač od eventualne zaraze, njegov prostor odijeljen je posebnom trakom.

Sve to dio je preventivnih mjera koje se provode u suzbijanju epidemije koronavirusa, a s ciljem podizanja stupnja sigurnosti svih sudionika - vozača i putnika.

Mjere su donesene u suglasnosti s Gradom Dubrovnikom i nadležnim javno-zdravstvenim tijelima i odnose na sve linije gradskog prijevoza.

Vožnja autobusima Libertasa u vremenskom rasponu od idućih 15 dana bit će besplatna za sve korisnike usluga javnog gradskog prijevoza.

Sa ciljem smanjenja istovremenih putnika u autobusima na najfrekventnije linije uvest će se zglobni autobusi, tzv. harmonike.

Kako bi se preventivno djelovalo na sve službe koje imaju izravan kontakt s većim brojem ljudi doći će do promjene u radu Autobusnog kolodvora i pripadajućih mu službi te šaltera Libertasa. Služba garderobe privremeno prestaje s radom 17. ožujka Prilikom kupovine karata ili obavljanja drugih djelatnosti potrebno je održati razmak od jednog metra u odnosu na ostale prisutne.

S obzirom na besplatan prijevoz u idućih 15 dana prestaju s radom i šalteri na lokacijama Pile, Grawe, Mokošica i Lapad.

Sukladno izdanim uputama Zavoda za javno zdravstvo, Libertas Dubrovnik redovito provodi dezinfekciju svojih autobusa.

Popularni Članci