MJEŠTANI KOMOLCA ZGROŽENI 'Ovo je nepoštivanje pokojnika! Tko uopće kontrolira sadržaj oglasnog prostora?'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Čitateljica
Stanovnica Komolca javila nam se s jednim naizgled malim problemom, no ipak je riječ o primjeru velikog nepoštivanja u ovom slučaju pokojnika.

U Komolcu, na oglasnom panou gdje je lijepe osmrtnice ovih dana je netko prelijepio s reklamnim sadržajima. Obitelji pokojnika zasigurno su zgrožene kad vide kako se odnosi prema njihovim najmilijima. Prostor namijenjen za obavijest tko je preminuo tako je postao ruglo na koje svatko može staviti svaku glupost.

"Ukazala bih na nepoštivanje pokojnika i njihovih obitelji ovakvim ponašanjem određenih osoba koje reklamiraju svoju trgovinu na ovaj način. Je li uopće ovakvo oglašavanje dozvoljeno i tko kontrolira što i kako se oglašava na oglasnim pločama?", zapitala se naša čitateljica.

Naime, riječ je o pločama koje su u vlasništvu Grada Dubrovnika i one služe prvenstveno za informiranje. Oglašavanje na javnim površinama putem ovakvih panoa zasigurno je zastarjelo način, a bilo bi dobro nastaviti s modelom koji je predlagao bivši zamjenik gradonačelnika, današnji direktor Luke Dubrovnik, Željko Raguž. On je naime osmislio koncept ostakljenih oglasnih ploča po gradu kao zamjena za tradicionalne panoe. Tako je postavljeno nekoliko njih u Dubrovnik što izgleda uredno i primjereno te nema 'preljepljivanja' jednog preko drugog, a postoji i posebno mjesto za osmrtnice.

A.Č.

Popularni Članci