NEMA TKO NIJE BIO U 'JADRANU' Premijerno prikazana dokumentarna serija o oriđinalima Vedrana Benića (FOTOGALERIJA)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: IB
Premijerna projekcija HTV-ove dokumentarne serije 'Storije o nepopravljivima' autora Vedrana Benića održana je večeras u ljetnom kinu 'Jadran' koje je bilo premalo za sve one koji su htjeli pogledati prvi nastavak navedenog serijala.

Riječ je o dokumentarnoj seriji o oriđinalima, boemima i osobenjacima prikazanoj u sklopu programa Ljetnih igara, a sastoji se od sedam nastavaka u trajanjima od pola sata. Tema je jednaka onoj iz 'Balade nepopravljivijeh' autora Luka Paljetka pa je taj naziv izabran za podnaslov serije.

„Sretan sam, presretan što smo pogodili s temom. Nadam se kako ćemo pogoditi i s onim što smo napravili. Vidim kako je tema na kojoj smo dugo radili Lukša i ja nešto što Dubrovčani vole i što je dio njihove tradicije,“ izjavio je Benić za Dubrovački dnevnik.


Uz scenarista i urednika dokumentarne serije Vedrana Benića, na serijalu je radio i redatelj Lukša Benić. Izvršna producentica je Marija Kosor, snimatelj je Željko Galov, a montažer je Dominik Miljak. Serijal je snimljen u produkciji HRT centra Dubrovnik za Odjel Dokumentarne produkcije HRT-a, a sedam nastavaka će biti prikazano na HTV-u u rujnu. U kinu 'Jadran' prisutni su mogli premijerno pogledati dva nastavka.

Događaj je svojim izvedbama uveličala klape Kaše, a njen voditelj Vicko Dragojević ujedno je i autor originalne glazbe za dokumentarac.

Inače, dubrovački oriđinali su, baš kao i oriđinali drugih mediteranskih gradova davali jedinstven štih svakom području i činili važan dio njegovog identiteta i prošlosti.

Tko je bio na premijeri, pogledajte u fotogaleriji.

Popularni Članci